Kar 90 odstotkov maroških migrantskih “mladoletnikov” na Švedskem je v resnici polnoletnih!

Fotografija je simbolična. (Foto: STA)

Novo poročilo švedske nacionalne televizije je razkrilo, da je zgolj 10 odstotkov maroških mladoletnih migrantov v resnici mladoletnih. Ostali so lažnivi odrasli.

Na Švedskem se je v zadnjih sedmih letih za pridobitev azila prijavilo približno 1.800 Maročanov, ta številka je po poročanju Breitbarta po tesnejšem sodelovanju maroških in švedskih oblasti letos padla na vsega 55.

Vodja švedske mejne policije Christian Frödén je v Stockholmu pohvalil sodelovanje z maroško policijo, ki je švedskim kolegom omogočila dostop do njihove baze prstnih odtisov. “Ko odkrijemo njihovo identiteto zapustijo državo in se preselijo v druga mesta po Evropi kakršni sta Barcelona ali Pariz. Nočejo da bi policija vedela kdo so, saj jih potem lahko kaznujejo ali izženejo v Maroko.”

Preživljali bi se s preprodajo drog
Številke pa kažejo, da večina tisti, ki trdijo, da so mladoletni so v resnici odrasli. Status mladoletnika je namreč zaželen med migranti, saj nudi dodatne pravice in zaščite. Eden takih primerov je 22-letni Ali, ki je za švedsko SVT povedal, da se je lagal, da je star 16, ker so ga v to prepričali ostali migranti, ki so mu povedali, da bo na tak način lažje prišel do ugodnost, ki jih azilantom nudi Švedska. Njegov načrt se je izjalovil, ko je maroška podatkovna baza prstnih odtisov pokazala, da ni star 16 let.

“Na Švedskem ni prihodnosti. Vem da bo migracijski odbor odločil, da nimam pravice biti tu in moram zapustiti Švedsko,” je povedal Ali, ki razmišla o selitvi v Belgijo, kjer naj bi imel veze in bi se lahko preživljal s preprodajo drog.

Maroške podatkovne baze se je poleg Švedske začela posluževati tudi Francija, tam so prijeli 1.500 maroških ilegalnih migrantov, a so jih v 2018 uspeli deportirati le šest.

Ivan Šokić

 • Dada

  Kaj je zdaj uredništvo ? Nekaj dni nazaj ste pisali, da bo Švedska propadla zaradi priseljevanja emigrantov, ki so v Islamu. Zdaj pa te številke , objavljene o sprejemu Švedov, o številu teh tujcev, kažejo povsem drugačno številko. Torej je priseljenih bore malo, ki imajo pravice….

  SPET ENA “LAHKA” za bralce nora24tv…, ha,ha,ha
  Urednik bi vsaj lahko spremljal, kaj se piše. No če tako ponižujete bralce, saj so itak podporniki SDS, kar izvolite.

  • slosin

   a si ti res tako bukova, al se sam delaš…dej preber članek še enkrat….

   Novo poročilo švedske nacionalne televizije je razkrilo, da je
   zgolj 10 odstotkov MAROŠKIH mladoletnih migrantov v resnici mladoletnih.

 • Van Der Waals

  SAMO DEPORTACIJA MUSLIMANOV ČRNUHOV KOMUNISTOV IN CIGANOV VEN IZ EVROPE!

  • Dada

   Lepa značka. Samo izgleda kot””” da si potomec tistih Slovencev, ki še prejemajo nacistične vojaške pokojnine””.

   • stajerc5

    Hehehe, pa so se vedno vecje kot Kahline. Celo vecje od palckove!!!

 • xtc

  Kot sem dejal vsi ilegalci in prosilci za azile morajo biti v zaprtih lagrih,brez možnosti gibanja zunaj njih,pobeg pomeni ,da ne moreš nikjer v EU zaprositi za azil ali ksake pravice.
  Ko je zadeva rešena zapustiš lager bodisi v družbo bodi si v marici na letališče in domov.

  • stajerc5

   Zadnji stavek pove kako deluje sistem v Svici! S tem, da pri njih ni drzave z vojno ali biti preganjan. Avion, in pici kuci, vseeno kam!

 • Skrajno Desni

  Za zabite švede ki gredo pri 70 nazaj v plenice, muslimani zgleda znatno prej, ali pa sploh še niso prišli iz plenic so kar mladoletni. Zabitki Švedski.

 • Felikss_AH

  Ma jok… tile 15-letniki samo hitreje zorijo… zato se tudi hitreje kvarijo. Skupina na sliki je zrela za reklamacijo, spakirati ih za reexport, na to pa dnar nazaj

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!