fbpx

Karma? Strokovnjak za eksplozive iz vrst Islamske države med nameščanjem bombe po nesreči razstrelil samega sebe

Foto: epa/YouTube

Strokovnjak za eksplozive iz vrst teroristične skupine Islamska država je umrl med tem, ko je poskušal namestiti eksplozivno napravo v provinci Salahuddin v severnem Iraku, poroča britanski Express.  

Bomba je eksplodirala med tem, ko je Abu Abdullah nameščal bombo ob cesti na jugu Mosula, ta pa je ubila skrajneža skupaj z njegovim soborcem, ki se je nahajal v bližini.

Abdullah, ki je bil poznan kot bombni strokovnjak in kot voditelj na drugi stopnji barbarske teroristične skupine Islamska država, je po navedbah varnostnega strokovnjaka odgovoren za vrsto detonacij. Odgovoren je za porušenje številnih stavb z detonacijskimi napravami, saj si teroristična skupina prizadeva za to, da bi v Mosulu povzročila čim več škode.

Islamska država izgublja vodilne teroriste
Smrt Abdullaha nedvomno predstavlja ponovno brco za Islamsko državo glede na to, da so bili v prejšnjih tednih ubiti številni vodilni predstavniki organizacije. V ponedeljek so se pojavile informacije, da so enemu izmed najbolj znanih rabljev Islamske države Abu Sayyafu nastavili zasedo v zahodnem delu Mosula in ga z nožem večkrat zabodli do smrti. Prejšnji teden so ustrelili brutalnega klavca Islamske države Abu Abdela Rahmana, ki je z mesarsko sekirico ubijal ženske.

N. Ž.