fbpx

Katastrofa! Diskriminatorno, če ženske uporabljajo žensko stranišče in moški moškega

Foto: epa

V ZDA bodo ukinili ‘grozni’ zakon, ki je zapovedoval, da morajo tisti z lulčkom v moška, tisti brez pa v ženska stranišča.

Guverner Severne Karoline, ki se mu izteka mandat, je pozval k preklicu spornega zakona, ki določa uporabo javnih stranišč za transseksualce. AFP poroča, da je Pat McCrory izgubil ponovne volitve letos novembra tudi po zaslugi ‘zakona o straniščih’, ki ga je tako vneto zagovarjal marca. Predlagal je namreč, da bi transseksualci uporabljati v šolah in v drugih javnih ustanovah stranišča s tisto oznako, kot je njihov spol opredeljen v rojstnem listu. Ljudje pa so ta predlog na splošno označili za diskriminatornega, zato se je začel niz bojkotov. Še več, demokrati in republikanci so dosegli dogovor o razveljavitvi zakona za največje mesto v Severni Karolini, Charlotte. Je pa novoizvoljeni guverner iz vrst demokratov, Roy Cooper, na svojem Twitter profilu zapisal, da bo popolna razveljavitev priložnost ‘zaščite LGBT v naši državi’. Obamova administracija pravi, naj se v javnih šolah odobri dostop do stranišč in garderobe glede na spol, za kakšnega se posameznik odloči, ne glede na to, kot kaj se rodi. In če tega javne šole ne bodo upoštevale, potem zvezne oblasti grozijo, da bodo izgubile sredstva.

Med drugim pa je vrhovno sodišče v ZDA razpisalo obravnavo v zvezi s 17-letnim Gavinom Grimmom, ki se je rodil kot ženska, identificira pa se kot moški. Grimm je vložil/-a tožbo, da se mu/ji dovoli uporaba moškega stranišča na srednji šoli v Virginiji. 

Da bodo po novem lahko fantki lulali sede in punčke stoje, pa ni nič novega. Že leta 2009 je nek veleum na Nizozemskem izumil pripomoček, podoben lijaku, ki ženskam omogoča, da jim v skrajni sili ni treba počepniti, ampak lahko malo potrebo opravijo kar stoje. V bistvu pa je zvil le list papirja, da je izgledal kot lijak, in ga prodajal po nehumanih cenah. Od leta 2009 in do danes je ta tehnologija ‘lulanja stoje za ženske’ nadvse napredovala, saj ponujajo podobne lijake že v plastiki, prodajali pa so ga tudi v slovenskih lekarnah. No, trenutno ta pripomoček tam ni več na voljo, verjetno so ga ‘razprodali’ (beri: ni bilo zanimanja, saj gre le za duhovito domislico, ki pa je za vsako normalno žensko nepraktična).

Foto: printscreen

Foto: printscreen

Če se malo pošalimo, bodo zdaj toaletne školjke v nekdanjih moških straniščih, po novem uniseks, manj polulane.

Je pa ta ukinitev tudi ‘posebna, nezamudljiva’ priložnost za vse ženske, ki so voajerke, saj bodo zdaj brez problema šle v moško stranišče in si pasle oči na moških organih. Predvsem je to priložnost za nekatere predstavnice iz LGBT, ki so zaradi javnosti zagrizene ‘vegetarijanke’, v mislih pa fantazirajo o ‘sočni, prekajeni domači klobasi’. Pri tem pa bodo prikrajšani moški, saj imamo ženske vsaka svoj zaseben prostor na skupnih straniščih. To pa lahko pri moških privede do manjvrednostnih kompleksov, saj bo njihov razgled omejen, zato lahko ukinitev tega zakona zato pripelje do svetovne katastrofe in še večjih trenj med moškimi in ženskami. Očitno vic iz porodnišnice “Gospa, vaš otrok ima lulčka, ampak kakšnega spola bo, se bo pa že sam odločil,” postaja realnost. In to prav nič smešna …

Marjanca Scheicher