fbpx

Katoliški duhovnik z objavo slike na Facebooku pozval nasprotnike Trumpa k samomoru

Foto: epa

Konservativni katoliški duhovnik iz New Yorka je na družbenem omrežju Facebook objavil sliko, s katero nasprotnike Donalda Trumpa poziva k samomoru, poroča britanski Daily Mail.

Oče Philip Pizzo iz Rimskokatoliške cerkve St. Benedict Joseph Labre, ki se nahaja na področju Queensa, je objavil fotografijo, o kateri je poročal New York Post. Omenjeni 67-letnik je za časopis komentiral, da je skozi leta pomagal številnim, saj ne spodbuja samomora, in dodal, da je bila objava slike mišljena kot smešna.

 

Na sliki so bile med drugim zapisane besede: “Pokažite svoje sovraštvo do Trumpa. Naredite to zaradi socialne pravičnosti. #JumpAgainstTrump”.

Foto: Printscreen/YouTube

Foto: Printscreen/YouTube

Nekdanji faran Alex Leston, ki je leta 2014 prenehal obiskovati cerkev, je povedal, da ga je objava na socialnem omrežju razjezila. “Fara bi morala večinoma služiti Latinskoameričanom in prebivalcem Karibov. To dejanje nanj res ne meče dobre luči.” Vernik Carlos Coburn, ki je že bil deležen svetovanja s strani duhovnika glede samomorilskih misli, je bil po objavi pretresen in je komentiral, da zaradi tega ne želi več prestopiti praga te cerkve.

V škofiji zanikali, da bi to predstavljalo njihovo stališče
Tiskovna predstavnica škofije v newyorškem Brooklynu Vita Formica je za New York Post komentirala, da je to sliko duhovnik Pizzo komentiral na svoji osebni Facebook strani, in dodala, da je to sliko objavil kot satiro. “Obžaluje, ker je objava te slike razžalila toliko ljudi, zato se je odločil, da jo zbriše.” Poudarila je, da ta objava ne odraža pogleda cerkve.

N. Ž.