fbpx

Kazen za širjenje laži: Ameriška televizija CNN se je s katoliškim dijakom, ki so ga obtoževali rasizma, poravnala

Nick Sandmann. (Foto: Twitter)

Nick Sandmann. (Foto: Twitter)

Vse se vrača, vse se plača. V lanskem letu je ameriška televizijska postaja CNN poročala o rasističnem napadu dijaka katoliške šole Nicka Sandmanna na indijanskega staroselca Nathana Phillipsa. Sandman je medije tožil, s CNN pa je prišlo do epiloga, saj so v levičarskem mediju pristali na sodno poravnavo. Tožbe, v skupni vrednosti 800 milijonov dolarjev, je vložil tudi proti medijem Washington Port ter NBC.

Bolečino širjenja lažnih novic je občutila levičarska televizijska postaja CNN. Zaradi aktivističnega poročanja in označevanja dijaka Nicka Sandmanna za rasista, se je ta odločil vložiti rekordne tožbe proti CNN, Washington Postu in NBC. Tožil jih je za rekordnih 800 milijonov dolarjev. CNN je tožil za rekordnih 275 milijonov dolarjev, vendar višina zneska, dogovorjena v poravnavi, tajna.

“Indijansko afero” so lani zgrabili sovražno nastrojeni mediji do politike ameriškega predsednika Donalda Trumpa, in sicer, da se je ameriški dijak katoliške šole Nick Sandmann posmehljivo vedel in se norčeval iz petja Phillipsa. Sandmann je na svoji koži občutil brutalnost medijske gonje samo zato, ker je na glavi nosil kapo z napisom “Naredite Ameriko zopet veliko”. Toda v resnici je pripadnik prvotnih ljudstev Phillips s petjem silil v njega in ga provociral. Sandmann pa je stal na miru in ga le gledal v oči.

Luka Perš