Kdo se skriva za grozljivo fotografijo iz Bruslja, ki je pretresla svet?

Foto: Twitter/Giorgi Tabagari

Fotografije, ki jih je posnela gruzijska novinarka v trenutku terorističnih napadov na letališču, so dobesedno obšle svet. Grozljivi prizori žrtev so se znašli na vseh naslovnicah svetovnih medijev. “Po eni strani sem se želela skriti na varno, po drugi strani pa sem kot novinarka čutila dolžnost, da posnamem fotografije,” je pojasnila.

Žrtev Nidhi Caphekar je fotografirana, kako po smrtonosnem terorističnem napadu omotična sedi na stolu na letališču. Kri ji curlja s čela, medtem pa ženska poleg nje panično telefonira. Žrtev bi se morala pridružiti ostanku posadke na Jet Airways na letu za New York v Združenih državah, ko sta samomorilska napadalca aktivirala svoji bombi.

Mama dveh otrok iz predmestja Mumbaja je za omenjeno letalsko družbo delala zadnjih 15 let. Srbski Blitz ob tem poroča, da je Nidi izven življenjske nevarnosti.

Namesto na pogajanjih v Ženevi je bila priča napadu v Bruslju
Samo po nekaj urah je fotografija Nidhi Caphekar postala simbol terorističnih napadov, ki so se zgodili v Bruslju 22. marca. Fotografirala jo je Ketevan Kardava, dopisnica gruzijske javne agencije. Fotografija je objavljena v vseh svetovnih medijih. Novinarka je bila na poti v Ženevo, da poroča o pogajanjih njihove države z Rusijo, vendar ji je pot preprečila eksplozija v Bruslju.

V manj kot minuti je slišala še drugo eksplozijo. “Čim prej sem hotela najti varno mesto, po drugi strani pa sem hotela tudi narediti fotografije. Kot novinarka sem čutila dolžnost, da fotografiram in pokažem svetu, kaj se dogaja. Vedela sem, da sem edina na tistem mestu,” je pojasnila.

“Imela sem priložnost, da svetu pokažem obraz terorizma.”

N. K.