fbpx

Kdo uči naše otroke? Feministična profesorica na avstralski univerzi meni, da je treba heteroseksualne zakonske zveze ukiniti

foto: iStock

Avstralska profesorica iz Univerze Flinders je v akademskem zborniku objavila članek, v katerem osvetljuje “grozote” heteroseksualnosti. V članku trdi, da je heteroseksualnost problem, ki ga je treba odpraviti, sama pa predlaga, da se to stori s postopno tako imenovano “qeerizacijo”.

Feministična profesorica Heather Brook je ta teden objavila članek v zborniku Feminist Theory, v katerem je po poročanju Breitbarta pisala o “grozotah” heteroseksualnosti. Med drugim jo moti tudi normalnost, s katero se razume heteroseksualnost v zakonski zvezi.

Kakor je zapisala, “širši cilj tega poskusa teoretizacije heteroseksualnosti je na bolj natančen način in z iskanjem razumevanja heteroseksualnosti (vključno znotraj zgodovinskega razmerja s heteronormativnim zakonom), ki priznava grozote [heteroseksualnosti], ne da bi se odpovedali upanju v prihodnosti.”

“Problematičnost” heteroseksualnosti
Heteroseksualnost je po  mnenju Brookove “težava, ki jo je treba popraviti”. Tako pravi: “Do zdaj sem predlagala, da je v feminističnih, spolnih in seksualnih študijah heteroseksualnost problem in to problem, ki ga ni mogoče enostavno rešiti.” Njena “rešitev” je tako imenovana “queerizacija” heteroseksualnosti. Po njenem mnenju je namreč heteroseksualnost v javnem diskurzu pogosto razumljena kot “vztrajno monolitska”.

Ivan Šokić