fbpx

Ker se je deklica rodila “z napako”, jo je hotel oče živo zakopati

Vir: Twitter

Iz Indije prihaja nenavaden primer o deklici, ki se je rodila z “dodatno glavo”. Zaradi nenavadne napake je oče želel dojenčico živo zakopati, a je njen jok na srečo slišal grobar, ki je takoj poklical policijo.

Kirurgi so povedali, da je bila deklica, ki ni bila imenovana, rojena v Kašmirju v severni Indiji. Zaradi njene “druge glave”, ki je izrasla iz njene prve ter je bila polna disfunkcionalne možganske snovi, se je njegov oče odločil, da jo živo zakoplje. Ko je oče položil dojenčico v grob, je na srečo njen jok slišal grobar, ki je bil ta čas na pokopališču, in takoj obvestil policijo. Moški je bil na kraju dogodka aretiran, policija pa je deklico odpeljala v bolnišnico, kjer so jo zaradi zelo slabega stanja sprejeli na intenzivno nego, kmalu zatem pa je sledila operacija, s katero so deklici odstranili ogromno, štiri in pol kilogramsko gmoto in ji tako omogočili novo življenje.

Pojav, ki se zgodi enkrat na 5 tisoč rojstev
Dr. Barth je povedal, da je deklica žrtev pojava “encefalokela“, ki se zgodi pri enem od 5 tisočih rojstev. Pojavi se v primeru, ko del lobanje ni pravilno oblikovan in se možgansko tkivo izoblikuje v vrečasti obliki zunaj lobanje. “V tem primeru je bil izrastek trikrat večji od normalne glave,” je dejal dr. Barth in dodal: “Operacija je bila namenjena ločitvi nenormalnih disfunkcionalnih možganov od normalnih delujočih možganov, skupaj s kožo, trajala je tri ure in bila zelo uspešna, saj se je dekličina glava oblikovala v normalno obliko, njeno telo pa je po operaciji začelo delovati normalno.”

Deklica je bila po enem tednu odpuščena iz bolnišnice, do zdaj pa je imela tudi že ambulantni pregled. “Pričakujemo, da bo otrok živel povsem normalno življenje, če nas ne bodo skozi leta presenetile morebitne napake v kakšnih drugih organih,” je še povedal Barth.

Po poročanju lokalnih medijev so očeta deklice aretirali, a ga je iz zapora po nekaj dneh rešil njegov brat, deklico pa je posvojil njen stric.

Deklica je bila uspešno operirana in po enem tednu odpuščena iz bolnišnice. (Vir: Twitter)

M. M.