Ker se je deklica rodila “z napako”, jo je hotel oče živo zakopati

Vir: Twitter

Iz Indije prihaja nenavaden primer o deklici, ki se je rodila z “dodatno glavo”. Zaradi nenavadne napake je oče želel dojenčico živo zakopati, a je njen jok na srečo slišal grobar, ki je takoj poklical policijo.

Kirurgi so povedali, da je bila deklica, ki ni bila imenovana, rojena v Kašmirju v severni Indiji. Zaradi njene “druge glave”, ki je izrasla iz njene prve ter je bila polna disfunkcionalne možganske snovi, se je njegov oče odločil, da jo živo zakoplje. Ko je oče položil dojenčico v grob, je na srečo njen jok slišal grobar, ki je bil ta čas na pokopališču, in takoj obvestil policijo. Moški je bil na kraju dogodka aretiran, policija pa je deklico odpeljala v bolnišnico, kjer so jo zaradi zelo slabega stanja sprejeli na intenzivno nego, kmalu zatem pa je sledila operacija, s katero so deklici odstranili ogromno, štiri in pol kilogramsko gmoto in ji tako omogočili novo življenje.

Pojav, ki se zgodi enkrat na 5 tisoč rojstev
Dr. Barth je povedal, da je deklica žrtev pojava “encefalokela“, ki se zgodi pri enem od 5 tisočih rojstev. Pojavi se v primeru, ko del lobanje ni pravilno oblikovan in se možgansko tkivo izoblikuje v vrečasti obliki zunaj lobanje. “V tem primeru je bil izrastek trikrat večji od normalne glave,” je dejal dr. Barth in dodal: “Operacija je bila namenjena ločitvi nenormalnih disfunkcionalnih možganov od normalnih delujočih možganov, skupaj s kožo, trajala je tri ure in bila zelo uspešna, saj se je dekličina glava oblikovala v normalno obliko, njeno telo pa je po operaciji začelo delovati normalno.”

Deklica je bila po enem tednu odpuščena iz bolnišnice, do zdaj pa je imela tudi že ambulantni pregled. “Pričakujemo, da bo otrok živel povsem normalno življenje, če nas ne bodo skozi leta presenetile morebitne napake v kakšnih drugih organih,” je še povedal Barth.

Po poročanju lokalnih medijev so očeta deklice aretirali, a ga je iz zapora po nekaj dneh rešil njegov brat, deklico pa je posvojil njen stric.

Deklica je bila uspešno operirana in po enem tednu odpuščena iz bolnišnice. (Vir: Twitter)

M. M.

 • ZatonMesecnikov

  Dr. Barth je povedal, da je deklica žrtev pojava “encefalokela“, ki se zgodi pri enem od 5 tisočih rojstev.

  tole pa zelo verjetno ne bo držalo…

  • Andrej

   Morda se je zmotil za faktor 10, 100, 1000…. kdo bi vedel. Pri več kot milijardi indijcev se jim to ne zdi pomembno, saj za take težave v vsaki vasi poznajo zdravilo. Ta oče ga je poznal, a se mu ni obneslo. Ali pa vendarle, saj se je za vse dobro izteklo.

 • xtc

  No tule vidite kako bo izgledala evtanazija po levo,šel boš na CK multi kulti urad po potrdilo ,da imaš penzionista belca,ki je “bolan” ker je bel ali desničar in da imaš doma desničarja ali belega moškega ali “rasista”,ti bodo dali tam potrdilo,da ga lahko zakopleš nekje za hišo.

 • samsara

  Hm, Kašmir. Tam je tudi precej muslijev, za katere je znano, da že dolga stoletja prakticirajo parjenje znotraj krvnega sorodstva.
  Med njimi je takšen pojav morda res statistično prisoten na vsakih 5000 novorojencev…
  Poleg številnih drugih bioloških prirojenih defektov, ki so statistično dokazano izstopajoča značilnost muslimanov širom sveta.

 • šmentanamuha

  Ne glede na vse, je najboljša novica, da so deklici lahko odstranili dodatno glavo in bo lahko normalno živela. Predstavljam pa si lahko tudi očetov šok, ko jo je zagledal. Mislim, da ni bil povsem razsoden in verjamem, da bo svoje dejanje obžaloval, ko bo prišel k sebi, še posebej, če se bo punčica lepo razvijal. Nič pa niso povedali, kako je mati prenesla takšen porod. Vse najboljše vsem.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!