Kijev: od začetka invazije so droni pobili 160 Kijevčanov, uničili 800 zgradb

Posledice napada ruskega drona kamikaze v Kijevu, 17. oktobra 2022 (Foto: epa)

Župan Kijeva je sporočil, da so Rusi v mestu s pomočjo dronov kamikaze pobili že 160 prebivalcev Kijeva, med njimi nekaj otrok. 

Župan Kijeva Vitalij Kličko je sporočil, da so Rusi s pomočjo dronov kamikaze pobili že 160 prebivalcev Kijeva, tudi pet otrok. Ti isti droni so od začetka invazije v prestolnici uničili okoli 800 zgradb, od tega 417 stanovanjskih poslopij. Izpostaviti gre še nekaj aktualnih vesti iz Ukrajine: ukrajinske sile sestrelile rusko jurišno letalo Su-25 v okolici Bakmuta, poroča Polska Agencja Prasowa.

Dogodek se je pripetil v noči iz nedelje na ponedeljek. Letalo je iz zraka krilo pehoto, ki je napadala ukrajinske obrambne položaje. Prav tako je v Bakmutu po poročanju Visehrad24  preminil 27-letni borec Dmitro Kociubajlo, znan pod vzdevkom “Da Vinci”. Bil je eden najboljših ukrajinskih bojevnikov, poveljnik bataljona in prejemnik medalje junak Ukrajine leta 2021.

Ob smrti se mu je poklonil sam predsednik Volodimir Zelenski, ki je prepričan, da bo za vedno zapisan v zgodovino naroda. Vse več držav v ukrajinski soseščini resno jemlje rusko grožnjo, pri tem pa za zgled jemlje Poljsko, ki je v zadnjem času močno pospešila prizadevanja za posodobitev oboroženih sil. Med njimi je tudi Romunija, ki bo od ZDA kupila 54 tankov M1 Abrams.

Domen Mezeg