fbpx

Kitajska izkoristila večmilijonsko suženjsko delovno silo zatiranih Ujgurov

Kitajske oblasti so zaradi suženjskega izkoriščanja zatiralske manjšine Ujgurov so kitajske oblasti preživele gospodarsko krizo zaradi virusa covid-19. (Foto: Epa)

Kitajska komunistična oblast je s suženjskimi ukrepi skrbela za proizvodnjo in svojo ekonomijo. V času epidemije so kot delovno silo izkoristili Ujgure, muslimansko manjšino, da so za kitajsko oblast izdelovali nujno medicinsko opremo. V suženjskih razmerah je garalo več kot milijon pripadnikov te manjšine.

Kitajski gospodarski čudež je omogočila suženjska delovna sila. Sestavljali so jo pripadniki manjšine Ujgurov, ki so garali v nemogočih razmerah. Po poročanju Breitbarta so kitajske oblasti preselile Ujgure v bližino večjih kitajskih mest, kjer so izdelovali nujno medicinsko opremo za potrebe boja proti epidemiji virusa covid-19. S to umazano potezo pa se Kitajska v zunanjem svetu predstavlja kot glavna dobrotnica za vse obobužane države, ki se mrzlično borijo proti zajezitvi širjenja virusa covid-19.

Večina kitajskih delavcev se je vrnila na svoja delovna mesta po koncu karantene, ki jo je Kitajska zapovedala zaradi virusa covid-19. Kitajska je bila uradno prva država, kjer se je pojavil smrtonosni virus, ki vedno bolj pustoši po Evropi in po Združenih državah Amerike. Kitajska je zaradi krize v Evropi postala glavna zmagovalka, saj sedaj Evropa in ZDA medicinsko opremo večinoma pridobijo s Kitajske.

Ujguri v taboriščih na Kitajskem (vir: twitter)

Suženjska delovna sila je rešila kitajsko ekonomijo
Kitajsko gospodarstvo se je vrnilo v stare tirnice. Zaposleni v elektronski, tekstilni, jeklarski in železniški industriji so pričeli delati s 75-odstotno zmogljivostjo. Ujgure so preselili na druge lokacije v notranjost države, kjer izdelujejo nujno medicinsko opremo za cel svet.

Kitajski predsednik Xi Jinping je poslal večino kitajskih delavcev nazaj v tovarne. (foto: EPA)

Kitajske oblasti prikrivajo resnične številke o umrlih
V našem mediju smo poročali, da se Kitajska v svetovni javnosti hoče prikazati kot zmagovalka epidemije zajezitve virusa covid-19. S strogimi in rigoroznimi ukrepi jim je to tudi uspelo. Kitajski zdravniki sedaj množično pomagajo v žariščih epidemije virusa covid-19 v Italiji. Kitajska pa sedaj pomaga drugim državam po svetu z dobavo respiratorjev in zaščitnih mask ter druge nujne medicinske opreme.

Kitajske oblasti naj bi skrivale prave podatke. V resnici bi naj samo v Wuhanu umrlo 42 tisoč prebivalcev. (Foto: epa)

Vendar so komunistične oblasti na Kitajskem po vsej verjetnosti zamolčale resnično grozljivo sliko, ki jo je pustila epidemija koronavirusa na kitajskih tleh. Tako bi naj samo v mestu Wuhan umrlo 42 tisoč prebivalcev, medtem ko bi se v celi Kitajski ta številka lahko povzpela do sedem milijonov.

Luka Perš