fbpx

Kitajska vohunka vdrla v Trumpovo letovišče Mar-a-Lago – razkrinkal jo je šele receptor

Trumpovo letovišče na Floridi Mar-a-Lago (vir: twitter)

Ameriška tajna služba je v letovišče ameriškega predsednika Mar-a-Lago spustila kitajsko vohunko, ki jo je razkrinkal šele receptor. Vohunki za njeno infiltracijo in zavajanje tajne službe grozi šest let zaporne kazni.

Kitajski vohunki je brez težav uspelo zaobiti agente tajne službe v letovišču Mar-a-Lago na Floridi, ki je v lasti ameriškega predsednika Donalda Trumpa. Vse, kar je naredila, da bi ji to uspelo, pa je bilo, da je agentom tajne službe rekla, da se odpravlja plavat na bazen, poroča RT.

Čeprav Yujing Zhang ni bilo na seznamu gostov, je tajni agent, ki je pregledoval seznam, enostavno domneval, da je v sorodu z enim od gostov, ki je imel isti priimek. Tajna služba je kasneje trdila, da je do “napake” njihovega agenta prišlo zaradi jezikovne prepreke.

Razkrinkal jo je receptor
Zapletlo se je na recepciji. Tam je kitajska vohunka trdila, da je prišla na srečanje Kitajsko-ameriške zveze Združenih narodov, a tak dogodek sploh ni obstajal. Za razliko od tajnih agentov receptor ni nasedal na njene izgovore, temveč je poklical na pomoč agente tajne službe, ki so se po nekem času tudi odločili preiskati vohunko, pri kateri so našli dva kitajska potna lista, štiri mobilne telefone, prenosni računalnik in USB-ključ, ki naj bi vseboval “zlonamerno programsko opremo”.

Predsednik Donald Trump (Vir: Twitter)

Ko so Zhangovo umaknili s posestva Mar-a-Lago, se je hitro izkazalo, da tekoče govori angleško, agentom pa naj bi povedala, da so ji preko aplikacije WeChat naročili, naj odpotuje iz Šanghaja, da bi s članom Trumpove družine spregovorila o “tujih ekonomskih odnosih med Kitajsko in Ameriko”. Prej naj bi prispela zgolj zato, da se “seznani s posestvom in naredi nekaj slik”.

Grozi ji 6 let zaporne kazni, ker pri sebi ni imela kopalk
Zhangovo so aretirali zaradi lažnih trditev o uporabi bazena, saj na podlagi uradne dokumentacije “v posesti Zhangove ni bilo najdenih nobenih kopalk”. Kitajski vohunki grozi šest let zaporne kazni in več sto tisoč dolarjev denarne kazni.

Ivan Šokić