fbpx

Kitajska zahteva od Italije, da kupi maske, ki jih je nekaj tednov prej podarila Pekingu za boj proti koronavirusu!

Kitajski predsednik Xi Jinping je naročil izvajanje genocidne politike (foto: epa)

Kitajska zahteva od Italije, da odkupi maske in ostalo zalogo za boj proti koronavirusu – in to tisto, ki jo je Italija pred nekaj tedni podarila Pekingu, trdi vir iz Bele hiše. 

Država, ki jo vodi komunistično vodstvo in predsednik Xi Jinping, je po poročanju Daily Mail prejšnji mesec v Italijo poslala letalo, polno sanitarnega materiala, vključno z maskami in respiratorji, ko se je naša zahodna soseda začela spopadati z okužbami covid-19. Vendar pa poznejša poročila kažejo, da je Kitajska material prodala in ne darovala. Eden izmed višji predstavnikov Trumpove administracije je tako povedal, da je Peking v resnici prisilil Rim, da odkupi tisto opremo, ki jo je podaril Kitajski ob vrhuncu izbruha v Wuhanu.

To pa očitno ni edini takšen primer, ko je Kitajska svetovno zdravstveno krizo izkoristila za kovanje dobička. Pred dvema tednoma se je izkazalo, da je Španija Kitajski poslala nazaj 50 tisoč okvarjenih kompletov za testiranje, potem ko je iz te komunistične države kupila zaloge, vključno z ventilatorji, maskami in rokavicami, v vrednosti 373 milijonov evrov. Prav tako je naročilo 600 tisoč zaščitnih mask s Kitajske preklicala Nizozemska, saj so ugotovili, da te maske ne izpolnjujejo standardov.

Kitajska torej hoče le dajati videz, da pomaga, v resnici pa je za tem mnogo več – dobiček. “Kitajska govori, kako je ona tista, ki pomaga Italijanom in razvitim državam, čeprav je dejstvo, da so oni tisti, ki so okužili vse nas,” je dejal vir iz Bele hiše. “Seveda bi morali pomagati. Pomagati morajo, ker so oni tisti, ki so začeli širiti koronavirus in niso dali vseh potrebnih informacij, s katerimi bi si ostali svet pomagal tako, da bi preprečil širjenje virusa.” Dodal je, da so prav zaradi lažnih novic iz Kitajske, povezanih z virusom, ZDA odložile ustrezen odziv vsaj za mesec dni. Kitajska je namreč ves čas dajala vtis, da je koronavirus le regionalni problem. 

Barbara Majdič