Kitajski komunisti le pametnejši od slovenskih levičarjev: Za zagon gospodarstva bodo znižali davke in omejili birokracijo

Foto: epa

Kitajska je objavila milijarde dolarjev vredno davčno reformo, s katero želi spodbuditi zaspan gospodarski motor. Gre za nadgradnjo obljub, danih prejšnji mesec, o 300 milijard ameriških dolarjev vrednem zmanjšanju obremenitev podjetij in posameznikov v letošnjem letu. Posameznikom prav tako obljubljajo manj birokracije.

Čeprav je Kitajska totalitarna država, kjer je na oblasti komunistična partija, ki še vedno množično krši človekove pravice, pa imajo vsaj glede gospodarske politike več pameti kot slovenski levičarji, nasledniki komunistov. Kitajska vlada je v sredo pozno zvečer sporočila, da bo znižala stroške elektrike in interneta, pristojbine pristanišč in železnic ter vrsto dajatev za posameznike in podjetja. Skupno naj bi šlo za razbremenitve v vrednosti okoli 40 milijard evrov. Spremembe bodo v veljavo stopile 1. julija.

Podjetjem vlada obljublja za 10 odstotkov nižje povprečne cene elektrike, mala in srednja podjetja lahko pričakujejo v povprečju za 15 odstotkov nižje stroške širokopasovnega interneta. Prav tako bo država zmanjšala stroške pri registraciji blagovnih znamk.

Omejili bodo birokracijo in znižali stroške za delodajalce
Posameznikom medtem obljublja manj birokracije, med drugim z 9. aprilom prihaja zmanjšanje dajatev pri poštnih pošiljkah iz tujine. Cenejši bosta registracija nepremičnin in izdaja potnih listov, nižje bodo tudi cene mobilnega interneta. “Znižanje davkov in dajatev je naš ključni ukrep za zmanjšanje negativnega gospodarskega pritiska v letošnjem letu,” je dejal premier Li Keqiang.

Marca je Peking obljubil znižanje davkov in prispevkov delodajalcev za skoraj 265 milijard evrov. Prvi del ukrepov je začel veljati že 1. aprila. Na sredini seji je vlada potrdila tudi predlog nove zakonodaje, ki naj bi podprla novi zakon o tujih investicijah. Z njo naj bi med drugim zagotovili nediskriminacijo in boljšo zaščito blagovnih znamk, še poroča STA.

C. Š.

 • Olga101

  Kljub vsemu so se vedno komunisti, ki jim ni zaupati! Za njih, tako kot za Islamiste, je dovoljeno vse za dosego cilja – oblasti v imenu IDEOLOGIJE!

  • Kika

   Oni islamiste odpeljejo v gulag. Erdogan jih je zaradi Ujgurov zatožil ZN.

   • Igor Karlić

    Kitajska je stalna članica Varnostnega sveta OZN in ima zato veto na vse odločitve.

    • Kika

     Naj jih pustijo, da se sprehajajo po ulicah? Tudi Angleži ne bodo pustili Ircev, ko bodo Irci obudili IRO.

     • Janez Absolutist

      Talibani so jebal vsem velkim ribam mater. In prav je tako. Niso indijanci, ki so se zapil v rezvervatih.

 • Kika

  Vsi rumenci so pametnejši kot belci. Tudi Singapurci in Južno Korejci in Japonci.

  • šmentanamuha

   Azija, torej tudi Rusi in vsi ostali. Tam je izreden potencial, ker imajo drugačno duhovno učenje.

   • Kika

    Samo Američani so še bolj butasti belci od Rusov. Zakaj? Ker se bojijo tolpe pijancev (Rusije).

    • Janez Absolutist

     Putin je vsak dan na šmarnici.

   • xtc

    Rusi gredo na vodko.

   • Janez Absolutist

    Ti si nafilana do grla z duhovnim govnom.

 • ZatonMesecnikov

  #Kitajski komunisti le pametnejši od slovenskih levičarjev: Za zagon gospodarstva bodo znižali davke in omejili birokracijo#

  Že itak so davki tam nizki, ekonomija obsega. V Sloveniji pa imamo naslednjo formulo: Bogata birokracija in sloj prvorazrednih ter velike želje po ohranitvi standarda le teh = davki na prebivalca med najvišjimi na svetu.

  • Janez Absolutist

   In kolk so davki na Kitajskem?

   • ZatonMesecnikov

    na plačo so 20% Jovanče.

    • Janez Absolutist

     Kitajci majo male plače.
     Slovenija je zapufana, davki bodo sli gor ne nizje. Kekc.

     • ZatonMesecnikov

      zaslužki v vzhodnem delu kitajske so že v povprečju tam okoli 400 eur. Številka je kar dostojna za balkan Jovanče.

      Slovenija je med prvimi štirimi v Europi po obdavčenosti na prebivalca. In trend se ne ustavlja, ampak kot pravilno ugotavljaš narašča.

      Stvar je zelo podobna samoupravnemu socializmu, ko so jim dovolili zapufavanje, pa so potem zapufani in skrahirani Tozdi propadali…

     • Janez Absolutist

      Ovce so zato, da se jih striže. V socializmu ali kapitalizmu.

 • freedomfighter

  Oh ja a ni grozno ko ugotovis da imajo kitajci eno najucinkovitejsih in najpametnejsih vlad ceprav so komunisti…to je stvar ki bi nas mogla resno skrbeti ker socializem je ze tako mocna bolezen ce bo imela pa se sintom uspesnosti pa sploh ne vem kaj bo ustavilo to ukuzbo

 • xtc

  Tudi Kitajska ekonomija ima meje.

 • Anton

  Priredje le je v naslovniku popolnoma odveč.Sploh ne moreš kitajcev primerjat z našimi bedaki.Samo poglejte kako intenzivno se je v gospodarstvo razmahnilo v dobrih 30 letih tam od 80 let do dandanes na Kitajskem.. Infrastrukture napram našim so kot da bi prišel iz drugega planeta. Ni da ni, kaj so pa naši bebavi komunisti od leta 1945 do dandanes naredili?Prašam vas preljubi božji otroci

  sarkazem press

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!