fbpx

Kitajski režimski medij hongkonške študente, ki so protestirali, opisali kot lene in nepremišljene. Potrebovali naj bi “dobro komunistično izobrazbo”!

Demonstranti, ki so v Hongkongu protestirali proti zakonu o izročanju Kitajski (Foto: družbena omrežja)

Po protestih v Hongkongu je kitajski režim zdaj svojo jezo nad dogajanjem sprostil prek svojega časopisa Global Times, ki je hongkonške študente med drugim opisal kot lene in nepremišljene, koristila pa naj bi jim kar “dobra komunistična izobrazba”.

Kitajski državni časopis Global Times je v sredo hongkonške študente, ki so protestirali, v izredno zaničljivem tonu označil za lene in nepremišljene, po mnenju uredništva pa naj bi bili potrebni discipline in usmeritev komunističnih šol. Kot poroča Breitbart, časopis nadaljuje z lažmi, da se prebivalci Hongkonga pridružujejo Kitajcem s celine v začudenju, kaj se je zgodilo hongkonški mladini. Študenti so se borili za ohranitev svobode, ki jo uživajo v primerjavi s kolegi s celinske Kitajske, na ulice pa jih je pognal sporen zakon o izročanju.

Prebivalci Hongkonga naj bi se Kitajcem pridružili v začudenju nad hongkonško mladino
Uredništvu časopisa Global Times ni zmanjkalo norih zamisli, kako očrniti hongkonške protestnike, v nadaljevanju so jih označili še za nore, ker menijo, da jim je bilo boljše pod britansko oblastjo, kot pa jim je zdaj pod kitajsko, koristilo pa naj bi jim preživljanje časa s kolegi s celinske Kitajske, ki naj bi bili “veliko bolj delavni kot njihovi kolegi v Hongkongu”. Za njihove bojazni ta režimski medij krivi nepopolno izobrazbo in dejstvo, da jih mnogo ni nikoli obiskalo Kitajske. Po navedbah časopisa naj bi bile zahodne sile prav tako globoko vpletene v medijski prostor in izobraževalni sistem v Hongkongu, načrtno naj bi Kitajsko prikazovali v slabi luči.

Protest v Hongkongu. (Foto: epa.

Malo verjetno, da bo celinska Kitajska študente na svojo stran pridobila na takšne načine
Hongkonški študenti se sicer verjetno ne bodo dobro odzvali na to, da si jih Kitajska prizadeva na svojo stran pridobiti na takšne načine. Breitbart še poroča, da se je bil rektor najstarejše hongkonške univerze v četrtek primoran opravičiti tako, da je obsodil vandalizem v mestnem parlamentu, ob tem pa ni obsodil tudi pretirane sile, ki jo je pri obvladovanju protestov uporabila policija.

Rok Krajnc