fbpx

Klavrn konec poskusa integracije v Berlinu: Afganistanski migrant pred prijateljem posilil štiriletno hčer rejnikov, nato pa brez kazni odkorakal na prostost!

Slika je simbolična (Foto: iStock)

Medtem ko nekateri trobijo, da je integracija muslimanskih migrantov v evropsko družbo mogoča, naslednji primer dodatno potrjuje, da temu ni tako. Iz Nemčije namreč poročajo o tem, kako je afganistanski migrant v Berlinu posilil komaj štiriletno hčer svojih rejnikov, očitno pa za pošastno dejanje, ki ga je izvedel kar pred svojim prijateljem, sploh ne bo odgovarjal. 

Afganistanski migrant Mahdi A. se je po prihodu v Nemčijo preselil k rejniški družini v Berlinu. Po 14 mesecih, natančneje lani poleti, je Mahdi posilil štiriletno hčer svojih rejnikov, in to kar pred enim izmed svojih afganistanskih prijateljev, ki je brez slabe vesti ostudno dejanje opazoval, poroča nemški Focus.

Foto: iStock

Oblasti slepo verjele posiljevalcu
Nemške oblasti so se odločile, da bodo opustile preiskavo primera, in sicer delno tudi zato, ker je afganistanski storilec zatrdil, da je bil med posilstvom star le 13 let. Čeprav policijsko poročilo navaja, da je bil Afganistanec v času posilstva najverjetneje star 15 let, se je tožilstvo odločilo, da ne bo izvedlo preiskave ugotavljanja dejanske starosti Afganistanca, s čimer bi zanj veljala kazenska odgovornost.

Zaradi zatiskanja oči nemških oblasti je posiljevalec brez težav ušel kazni in se celo preselil na Švedsko, kjer si je spremenil ime in s tem prikril tako svojo identiteto kot preteklost.

N. Ž.