fbpx

Knjiga Hillary Clinton s pomočjo cenzure Amazona med najbolj prodajanimi knjigami v ZDA

Foto: epa/Amazon

V samo nekaj dneh je knjiga demokratske kandidatke Hillary Clinton z naslovom “What Happened” (v prevodu: “Kaj se je zgodilo”) pristala na vrhu najbolj prodajanih knjig na seznamu spletnega trgovca Amazon, ki se je pri prodaji omenjene knjige lotil taktike brisanja negativnih komentarjev bralcev, ki so knjigo prebrali. Neverjetno. 

Med najbolj prodajanimi knjigami je tako knjiga, v kateri Clintonova kronološko opisuje, kako je lani izgubila predsedniške volitve proti svojemu tekmecu, republikanskemu kandidatu Donaldu Trumpu. Amazon namreč cenzurira in briše negativne komentarje, pozitivne pa dovoljuje, kar prispeva k boljši prodaji.

Foto: epa

Poskušajo ustvariti vtis, da je knjiga prava mojstrovina
Knjiga Clintonove z naslovom “Kaj se je zgodilo” tako v tem trenutku predstavlja eno od najbolj prodajanih knjig v ZDA, seveda med drugim tudi zaradi brisanja okrog 800 ocen z eno zvezdico. Tako so potencialnim kupcem vidni le pozitivni komentarji, ki dajejo vtis, kot da gre za res pravo mojstrovino.

Kot rezultat brisanja vseh slabih ocen v obliki ene zvezdice ima knjiga na Amazonu povprečno oceno 4,9 zvezdice od petih. Tiskovni predstavnik Amazona je za FOX Business povedal, da se število prodanih knjig najbolj prodajane knjige iz ure v ura spreminja, pri tem pa ni želel podati niti približne številke. Te pa prav tako ni želel izdati niti založnik Clintonove Simon & Schuster.

N. Ž.