fbpx

Ko krutost ne pozna meja! Švedsko tožilstvo nad migranta, ki sta sodelovala v mučenju psičke do njene smrti!

(vir: švedska policija)

Švedsko tožilstvo je začelo s pregonom dveh moških, ki sta obtožena, da sta psa zadavila in mu s tem povzročila trpljenje. Eden od obtoženih naj bi bil švedski državljan, drugi pa je migrant iz Srednje Amerike.

Švedska policija je v preiskavi v povezavi z drogo preiskala tudi mobilni telefon enega od obtoženih in v njem po poročanju portala Voice of Europe našla videoposnetek, ki prikazuje dva moška in še nekaj neznanih ljudi, kako mučijo psa.

V preiskavi je policija opisala, da so moški psici pasme srnin pinč nadeli pas, ki so ga nato zategnili, dokler ni živali zmanjkalo zraka. Nato so jo pospravili v plastično vrečo. Žival na videoposnetku je krvava in deluje mrtva.

Zgodba se ne ujema z videoposnetkom
Eden od moških se v videoposnetku smeji. “O brat, še je živa. Kaj za vraga? Brat, prosim te. Daj jo že z nožem,” pravi. Moška sta na zaslišanju zanikala obtožbe mučenja in se branila, da je bilo psico potrebno ubiti iz različnih razlogov. Starejši od obtožencev je trdil, da je bila psica bolna in v bolečinah, z izjavo o nožu je zgolj hotel zagotoviti, da bi bila mrtva.

Mlajši od dveh se je branil, da je psica napadla druge pse in ljudi, zaradi česar so jo morali ubiti. Po njegovih trditvah so psico dvakrat ustrelili, zatem pa uporabili pas, da bi jo pospravili v plastično vrečo. Ko so ga vprašali, zakaj se smeji na videu, je povedal, da je bil v šoku, zaradi česar ga je zajela panika.

Obtožena tudi kriminalnih dejanj, povezanih z drogo
Starejši moški je nekdanji državljan ene od srednjeameriških držav, mlajši pa naj bi imel švedsko državljanstvo, a ne švedskega naglasa. Poleg mučenja živali oba moška čaka tudi pregon zaradi resnih kriminalnih dejanj v povezavi z drogo. Obtožnica mlajšega moškega bremeni poskusa tihotapljenja mamil in nezakonite vožnje, medtem ko je starejši obtožen napada in groženj.

Ivan Šokić