fbpx

Köln se nadaljuje: Migranti na glasbenem festivalu spolno napadli skoraj 20 deklet

Foto: epa

Iz Nemčije prihaja nova grozljiva novica o množičnih spolnih zlorabah s strani migrantov. Na glasbenem festivalu v Darmstadtu je bilo spolno zlorabljenih 18 deklet. Trije Pakistanci, stari med 28 in 31 let, so bili aretirani, policija pa še vedno išče tri moške, ki so bili domnevno prav tako vpleteni v incident.

Množično spolno nadlegovanje se je zgodilo ravno šest mesecev po tragediji v Kölnu, kjer je skupina migrantov spolno zlorabila več kot 1000 žensk. Skupina moških je na festivalu Schlossgrabenfest v Darmstadtu v nedeljo napadla tri dekleta, so sporočili s tamkajšnje policije.

Napadalci so prosilci za azil
Do torka se je nato oglasilo še 15 deklet, ki so bila na festivalu prav tako deležna spolnega nadlegovanja. Vsi trije moški, ki jih je policija prijela, so prosilci za azil iz Pakistana. Vse tri so kazensko ovadili zaradi spolnega nadlegovanja.

Policija se boji, da bo število zlorabljenih še naraslo
Policija se boji, da bo število prijav glede incidentov na festivalu še naraslo, za zdaj pa še vedno iščejo tri moške, ki so povezani z nasilnimi dejanji. Vsi trije so po podatkih policije migranti afriškega in arabskega porekla, piše britanski Independent.

V Nemčiji spolnim napadom migrantov očitno ni videti konca. Kljub temu da se je o decembrskih napadih v javnosti večinoma že nehalo govoriti, so migranti poskrbeli za nov incident. Nemci so zaskrbljeni, podpora državljanov prihodu migrantov pa iz meseca v mesec vztrajno pada.

N. K.