Komaj nehal predsedovati, pa že mastno služi

Odhajajoči ameriški predsednik Barack Obama (foto: STA).

Barack Obama po opravljenih dveh predsedniških mandatih na vrhu ZDA že sklepa bajne pogodbe na račun svoje nekdanje funkcije. Za govor na zdravstveni konferenci, ki jo sponzorira bogato podjetje iz Wall Streeta, bo zaračunal kar 400 tisoč dolarjev.

Ameriški medij Breitbart poroča, da je nekdanji predsednik Obama bogato unovčil svojo nekdanjo funkcijo pri nalaganju denarja na bančnem računu. Septembra bo namreč govorec na neki zdravstveni konferenci, ki jo sponzorira finančna korporacija Cantor Fitzgerald, pri tem pa bo za en nastop prejel neverjetnih 400 tisoč dolarjev.

Znesek 400 tisoč dolarjev ga uvršča med največje zaslužkarje med nekdanjimi predsedniki in drugimi visokimi državnimi uradniki. Za primerjavo: nekdanji predsednik uprave ameriške centralne banke Ben Bernanke za en nastop računa med 200 tisoč in 400 tisoč dolarji, nekdanji sekretar za finance Tim Geithner 200 tisoč dolarjev, nekdanji predsednik ZDA George Bush pa za svoj govor izstavi račun za 150 tisoč dolarjev.

Velika zaslužkarja Bill in Hillary Clinton. (foto: epa)

Več kot odlično gre tudi zakoncema Clinton. Za Hillary je znano, da ima rada denar, za vsak nastop pa prejme okoli 200 tisoč dolarjev. Skupaj z možem Billom sta v letu 2015 zaslužila 10,6 milijona dolarjev, od tega 6,7 milijona samo z govori. Njuno skupno premoženje naj bi se v zadnjih 15 letih po nekaterih ocenah Forbesa povečalo kar za 240 milijonov dolarjev.

C. Š.

 

 • Borut Stari

  To je Amerika. Sicer denar za prodajo megle ne gre iz moje denarnice. Gre pa za podobne kraje iz denarnic v Sloveniji.

 • tarantela

  Možakar je vnovčil svoje znanje in sloves.
  Meni se bolj čudno zdi, da prvo damo igra Ivanka Trump, kot da Melanije sam Trump ne mara. Nedavno se je Ivanka udeležila srečanja pomembnejših vodilnih žensk, med njimi je bila tudi kanclerka Merkel.

 • tarantela
 • Olga

  Obama je najbolj nesposoben in najbolj umazan predsednik ZDA! Njegova krivda je, da je svet ogrozil in potisnil na rob svetovne vojne!

 • vsemojebabe

  Črnec želi seksati z lepo blondinko.
  Njo je strah, saj je slišala, da imajo črnci velike, zato mu predlaga, da ga lahko zadovolji oralno.
  Črnec ji odgovori: “To se lahko pa tudi sam.” :D

 • samsara

  NWO kreatorji znajo nagrajevati minulo delo in lojalnost. Bolj ali manj posredno, diskretno…
  Podobno kot udbokomunistični veljaki udbofevda.
  Duše prodane hudiču za posvetne minljive užitke in dobrine. Izrodki človeškega rodu.