Komične kamuflaže džihadistov, ki se poskušajo izmuzniti iraškim vojakom – oblečeni v ženske

Foto: twitter

Po uspešni osvoboditvi Mosula pred Islamsko državo v devet mesečnih bojih so v mestu še vedno njeni pripadniki, ki pa zdaj želijo pobegniti pred iraško vojsko. Džihadisti, ki so obtičali v mestu, se želijo izmuzniti vojakom tako, da se oblačijo v ženske. Satirične fotografije muslimanskih ekstremistov dokazujejo, da ti niso najbolj uspešni pri zakrivanju svojih identitet, saj imajo nekateri še vedno brade.

Na fotografiji moškega, oblečenega v žensko, ki so jo objavili iraški vojaki, je razvidno, da je pripadnik Islamske države vložil precej truda v svojo preobleko. Džihadist je imel na obrazu ličila, a je pozabil na svojo brado. Vojaki so takoj ugotovili prevaro, saj so bile jasno vidne moške poteze obraza in moška postava.

Druge fotografije dokazujejo, da je več džihadistov uporabilo to strategijo za poskus pobega in odhod iz Mosula, nekateri so imeli celo oblečene podložene modrčke, da bi zakrili svojo moško postavo.

Foto: Twitter

Iraški vojaki so po dolgih mesecih uspeli prevzeti mesto Mosul pred Islamsko državo. Nekoč uspešna soseska Iraka, ki jo zdaj sestavljajo predvsem ruševine, je prejela zadnji udarec od džihadistov v začetku julija. Njihov namen je bil obdržati regijo v oblasti. Udar je za seboj poleg ruševin pustil tudi ogromno mrtvih civilistov. Po osvoboditvi pa se znotraj mesta nahaja še veliko pripadnikov Islamske države, ki skušajo pobegniti pred iraško vojsko.

Foto: Twitter

Po podatkih iz programa Združenih narodov za ta naselja je bilo v zadnjih treh tednih napadov iz ene in druge strani uničenega skoraj tretjina starega mesta. V mestu je bilo v času vojne poškodovanih 10 tisoč stavb, od tega kar polovica v zadnjih dveh tednih. Ta številka je ugotovljena na podlagi satelitskih slik, kar pomeni, da je škoda najverjetneje še večja. Prebivalci mesta so zdaj prisiljeni na podlagi ruševin na novo vzpostaviti svoja življenja, za mnoge pa je prvi korak k varnemu življenju prečkanje reke Tigras preko začasnega mostu.

Veliko civilistov, katerih domovi so uničeni, se zdaj borijo z revščino in si ne morejo privoščiti najemnin za začasne domove, saj so ostali brez služb. Civilisti, ki so preživeli vojno, poročajo, da je bilo življenje pred osvoboditvijo grozno. Če niso hoteli umreti, so morali živeti po zahtevah džihadistov. Po besedah 31-letnega Mohamada Zuhairja je bilo življenje kot v peklu, ‘vzeli so nam vse‘, je dejal, ‘nismo imeli pravice imeti telefona ali nositi kavbojk, moški so morali imeti dolge brade‘. Tisti, ki so prekršili katero od pravil, so bili kaznovani s smrtjo. Ko je šla vojna proti koncu in je Islamska država izgubljala moč, je bilo pobijanje civilistov vedno pogosteje in brez razloga.

Britanski sirijski observatorij za človekove pravice je prejšnji teden sporočil, da je po informacijah voditeljev Islamske države njihov šef Abu Bakr al-Baghdadi mrtev, vendar tem izjavam iraški vojaki ne nasedajo. Pravijo, da bodo mirni, ko bodo sami ubili Baghdadija.

Foto: Twitter
Na sliki je vodja islamske države Abu Bakr al-Baghdadi

N. Š.

 • Olga

  Včlanijo se lahko v LGBT! Takšne imajo na paradah ponosa! Mogoče lahko še kakšno cunjico odstranijo!

  • janez cepec

   kva če b’ se ti, kura naumna, učlanla u kešno drugo čeredo, boš mrbit tam kej bel potešena, ket u čredi “dobrega pastirja”

   • Steiermark

    cepec, ali te je Olga prizadela…..

   • tramal

    Bedak komunajzersi.Olga je za tebe gospa ti pa cepec.

 • karpelec

  Iščejo se maškare, nekaj jih lahko najdejo tudi v Sloveniji.

  • Steiermark

   V glavnem “uvožene”!

 • Kamuflaža je zelo neslovenska beseda, preobleka, maska…

  • samotoje

   Ta je dobra. Seveda je neslovenska beseda po izvoru (torej sposojenka), a je zapisana v SSKJ in v Slovenskem pravopisu (2001) s slovenskimi oblikami (skloni, spregatev, gl.vid). Pomen je tudi pravilen, ker pomeni zakrivanje, skrivanje. Ti morilci se niso preoblekli za na ples ali pa zamaskirali zaradi zabave, zato je izraz tudi po semantični plati čisto v redu. Jejhata, purizem pa tak.

 • janez cepec

  tale na tapru slik, če b’ mu brke pa lase poradiru, zgleda glih tak ket ljubljeni vodja, ane?

  • Anton

   cepec ostane cepec

   sarkazem press

   • janez cepec

    ti s’ pa kreten

    • cosmosjasnovidec

     Porivalec kokoši spelji se spat in ne pozabi vzeti tablet.

  • McBobo

   Ja pa res, kot kučan zgleda.

 • dare326

  Brki in brada. Saj za njihove ženske je poraščenost precej normalna. Zato jih pa pokrivajo, da se ne vidi.

  • cosmosjasnovidec

   Večina jih je pa tudi buzičev in skrivajo svoje moške žene.

 • Morala

  To delajo strahopetci!!

  • cosmosjasnovidec

   Saj tudi so že od rojstva.
   Muslič je muslič.Strahopeten zahrbtnež.

  • Sloven”c

   in pa levaki, ko se venomer pokrivajo na protestih !

 • Jožef

  Vsak človek je ob rojstvu obdarjen tudi z vestjo, žal pa nekateri to darilo kmalu izgubijo. Vseeno je, katere vere ali nevere si, vest je potrebna, če hoče človek spodobno preživeti svoje življenje in se mu ni potrbno ob zadnji uri preoblačiti in maskirati v žensko. Vest namreč pravočasno sporoči, če delamo kaj narobe. Zatorej, tisti, ki vas vest še ni zapustila, ji prisluhnite in začnite delati odnosno živeti z mirno vestjo. Osnova mirne vesti so 10 zapovedi, ki jih je Mojzes prejel od Boga.

 • samotoje

  Če pogledate drugi komplet fotografij (6 jih je). Ženskinja na tretji fotografiji zgoraj desno se mi zdi čisto podobna oni poslanki, ki se dela, da je sicer sodnica. A ni ?

 • Antonius

  Nobenega problema ne vidim z njimi. Vsem našminkanim naj od curakeljna navzgor, pri testisih na telesu bolj korajžno še enkrat zarežejo prepucij in ujete ne bodi jih kaj spremenijo v obrezane ženske.
  Po opravljeni kirurški obravnavi naj jim podarijo šminko, puder in mini krilo.
  Torbice si dajo lahko nerediti iz mošenj v katerih so prenašali svoja “jajca”.
  Kulturno, po ženevski konvenciji o ujetnikih. Samo spol so prilagodili njihovi šminki.

 • McBobo

  In to naj bi bili dedci? Moške pičkice, kot naši komunajzerji.

  • cosmosjasnovidec

   Saj so pa musliči vsi posranci.Poglej si samo muslimanske bosanđerose kateri so strahopetno pobegnili iz Bosne v Slovenijo namesto,da bi branili svojo domovino tukaj bi pa sedaj posranci radi bili glasni.Vsi čefutarji so taki od srbov,šiptarjev ter ostalih.
   Močni so samo ko jih je gomila na enega in še to neoboroženega.V vojni so se pa posrali tam v njihovih vojnah so pa streljali vse naokrog iz zasede ali na tiste kateri so bili brez orožja.
   Sama drhal katera je res še vedno obdržala komunajzerska načela in navade.

   • Lustrator

    No, no, tale z branilci Bosne je velik strel v prazno, pa še umazan povrh. Slabo oboroženi, slabo preskrbovani, številčno inferiorni so se pogumno uprli srbskim agresorjem v večini napadenih mest, čeprav jih je veliko večino čakala kruta smrt in to so tudi vedeli.

 • tramal

  Približno take maškare se vsako leto zberejo v dražgošah.

 • Valter BraniSlav

  Budale, propagirali so teorijo spola. A ne vete tega? Vprasajte Primca, on ve vse.

  • cosmosjasnovidec

   Budala bosanđerovska si ti majmun muslimanski.
   Si videl kaj se dogaja z tvojimi buzerantskimi kolegi?
   Preoblečeni v burke so hoteli k tebi a so jih vojaki polovili.Spet ti bo za porivanje ostala samo koza in ovca in nekaj tukaj na tem portalu prisotnih levakov.

 • cosmosjasnovidec

  Pod burkami se skrivajo tudi v europi,ko izvajajo in načrtujejo teroristične napade.
  Burke nemudoma prepovedati v vseh europskih državah kdor se pa z njo pojavi na ulici kljub opozorilom pa ga najprej ustreliti in šele potem preverjati kdo je saj v enem ali drugem primeru ne bo nikakršne škode ampak samo en muslič manj.

 • Šobar Davorin

  …britanski sirjski observatorij….Jezuskristus!!! Sirija-sirijski. Slovenija-slovenijski. Bolgarija-bolgarijski, Srbija-srbijski. Kakšno slovensščino pa uporabljate? Slovenski, sirski,bolgarski…..In avtorju plačajte 36 ur pouka slovenščine! Na ravni tretjega razreda osnovnošolske šole.

  • Šobar Davorin

   ..ppppopppprrravek: …slovenščino…

  • Lustrator

   Če bi vsi Slovenci razmišljali tako kot ti in bi jim bila embalaža važnejša od vsebine, bi nam danes vladala Cmerar in Pahor, ljudje pa bi še naprej častili v bele rokavice odetega diktatorja.
   Ups.

 • AIRWAYS

  Matr ko so idioti. Ko bi se vsaj obrili! Hahaha!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!