fbpx

Konec embarga med Kubo in Ameriko

Foto: AFP

V mnogih delih sveta je razumljivo, da poslano pismo prejme naslovnik in tako pride neposredno na želeni cilj. Vsako pismo, poslano iz Kube, pa je na poti do ameriškega naslovnika potovalo skozi tretjo državo, kar je povzročalo dodatne nevšečnosti. Tega je zdaj konec – Kuba in ZDA sta vzpostavili običajne poštne storitve.

Če ste avgusta s Kube poslali razglednico, je ta potrebovala dobra dva meseca do Kanade in nato dober mesec do ameriškega naslovnika. Večina poslane pošte pa želenega naslovnika nikoli ni dosegla. Nov ukrep je na Kubi sprožil pravo navdušenje in na poštnih okencih so se posledično pojavile vrste. Domačini bodo letos prvič božične čestitke svojim najdražjim pošiljali – v Ameriko.

Foto: AFP

Foto: AFP

Na črni trg po znamke
Na Kubi ste kot turist – razen v hotelih – težko kupili pisemsko ovojnico ali znamko. Še težje pa ste našli poštni nabiralnik. Domačini so bili znamke primorani nezakonito kupovati pri preprodajalcih. Tako so za pismo, poslano v tujino, odšteli tudi do dvajset evrov.

Foto: AFP

Foto: AFP

Poštni ukrep še ne prinaša večjih sprememb
Večina gospodarskih odnosov zaradi ameriškega embarga ostaja prekinjena. Republikanci, ki imajo v kongesu večino, so že večkrat zavrnili pobudo za prekinitev embarga.

S. P. S.