fbpx

Konservativna srednjeevropska mislišča oblikovala zavezništvo za rešitev Evrope

Miklós Szánthó je direktor Centra za temeljne pravice (foto: Osebni arhiv)

Na iniciativo madžarskega konservativnega mislišča, imenovanega Center za temeljne pravice, se je oblikovalo novo Zavezništvo za skupno dobro, čigar namen je članom, to je konservativnim misliščem, ki so del zavezništva, nuditi realno medsebojno pomoč na evropski ravni.

“Glavni cilj novooblikovane mednarodne organizacije, imenovane Zavezništvo za skupno dobro (ACG), je rešiti Evropo s pomočjo krščansko-konservativnih sil. To je edini način, kako zagotoviti preživetje civilizacije, je povedal direktor Madžarskega centra za temelje pravice Miklós Szánthó.

Szánthó, ki je tudi podpredsednik novooblikovanega zavezništva, je po poročanju Remix News povedal, da bo vse, kar je ostalo od Evrope na področju Srednje Evrope, ohranjala organizacija, ki jo trenutno sestavlja pet institucij v petih evropskih državah in nasprotujejo preseganju pooblastil s strani EU.

Nova ideološka hladna vojna

Poleg skupnih konferenc, publikacij, znanstvenih projektov naj bi si organizacije, ki sestavljajo novooblikovano zavezništvo ACG, pomagale tudi “v boju za Evropo.”  Szánthó je pri tem poudaril, da trenuno živimo v obdobju nove ideološke hladne vojne. “Jasno in razvidno je, da je ideja Boga, družine in domovine v Evropi pod vsestranskim napadom in da suverene, tradicionalistične sile nasprotujejo globalističnim silam, medtem ko Evropa zanikuje svojo preteklost, od koder izvirata njena blaginja in bogastvo.”

Po mnenju podpredsednika ACG zavezništvo institucij iz petih držav predstavlja krščanski odpor ali konservativno protirevolucijo. Kot dober primer zedinjenja krščansko-konservativnih sil je Szánthó navedel primer z Istanbulsko konvencijo, ki je navkljub vsiljevanju s strani EU niso sprejele vse države članice. “V številnih Zahodnoevropskih država so desnosredinske stranke, ki si pravijo krščanski demokrati, najprej bile pripravljene vse žrtvovati v zameno za moč, in nato izgubile moč.” Evropa pa se je posledično primorana soočiti z vzponom neomarksizma, njegovih doktrin, vezanih na politiko identitete, in neumorno uničevanje vsega, kar je dobro, resnično in lepo v imenu “napredka”.

Ivan Šokić