Konservativni predsednik Gvatemale preživel poskus atentata

Predsednik Gvatemale Alejandro Giammattei. (Foto: STA)

Eden redkih konservativni predsednikov v Latinski Ameriki, predsednik Gvatemale je preživel strelski napad, poročajo španski mediji.

Koservativec Alejandro Giammattei, naj bi v soboto popoldne preživel strelski napad na svoje spremstvo. “Streljali so na predsedniško delegacijo v vasi La Laguna de Jacaltenango, Huehuetenango,” je poročala radijska postaja Sonora es la Noticia (SN). “Ranjeni so, a predsednik Alejandro Giammattei je nepoškodovan in na varnem.”

Gvatemalska vojska se je znašla v strelskem spopadu s potniki v osebnem vozilu, ko se je to približevalo lokaciji spremstva predsednika Alejandra Giammatteija, Vojaški uradniki so vozilo ustavili, ko se je približevalo kontrolni točki, ki varuje predsedniško delegacijo med obiskom Giammatteija na območju Huehuetenango, 300 kilometrov (190 milj) vzhodno od glavnega mesta Guatemala City, je dejal tiskovni predstavnik vojske.

Giammattei, nekdanji upravnik zaporov, je v predsedniški tekmi leta 2019 zmagal proti nekdanji prvi dami zeleni socialistki Sandri Torres.

Andrej Žitnik