fbpx

Kopirajo naciste: Kitajska se bo za izboljšanje celotne populacije posluževala tako imenovanih evgeničnih splavov, s čimer si želijo ustvariti “žlahtno populacijo”

Foto: epa

Kitajska komunistična partija je v svojem petletnem načrtu poudarila pomen tako imenovanih evgeničnih splavov pri načrtovanju svoje populacijske politike. Kitajci so poudarili potrebo po izločitvi neželenih otrok z napakami, populacijo pa si želijo povečati na temelju izredne in žlahtne populacije. S pomočjo selektivnih splavov si želijo izkoreniniti manjšine, kot so denimo Ujguri, ki jih nadzorujejo tudi preko umetne inteligence. Kitajska je znana že iz preteklosti po selektivnih splavih, medtem ko so ženske splavile punčke, saj so bili fantje bolj zaželjeni. Omenjena politika je tako povzročila neravnovesje med spoloma, zaradi česar je razvetela trgovina z belim blagom iz tujih držav, s čimer blažijo posledice neravnovesja. 

Medtem ko je Kitajsko prebivalstvo bilo že dolgo na udaru zaradi spolno selektivnih splavov, je nešteto družin splavilo deklice. Večina staršev si je tako za otroka bolj želelo fantka, kar je postala posledica drakonske politike enega otroka, kar so kasneje spremenili v dva otroka. Nova politika kitajske komunistične partije pa tokrat temelji na spodbujanju splava otrok, ki so rasno manjvredni in so tako pričeli spodbujati bolj etnične elemente.

Po poročanju Breitbarta je komunistična partija na Kitajskem pričela “sistematično kampanjo” prisilnih splavov, sterilizacij in vsaditve edinstvene identifikacije na Ujgurih in drugih manjšinah v sindžengu, s čimer bi zmanjšali njihovo populacijo. Po besedah kolumbijskega profesorja Leta Hong Fincherja pa hkrati poskušajo povečati populacijo tako imenovanih “Han Kitajcev”. Hong Fitcher je še dejal, da si tako Kitajci želijo “izboljšati kakovost prebivalstva”.

Kitajska se je sistematično lotila izkoreninjenja Ujgurov s splavi (Foto: epa)

Julija lani je ameriška komisija za mednarodno versko svobodo – USCIRF izvedla virtualno zaslišanje o tem, kako kitajska vlada uporablja tehnologijo nadzora in analitike podatkov za zatiranje verskih skupin in pri tem opozorila na “neverjetne sposobnosti zbiranja zasebnih informacij o njihovih državljanih”.

Komunistična partija s pomočjo umetne inteligence zbira podatke
Na virtualnem zaslišanju je podpredsednik komisije Tony Perkins izpostavil, da komunistična partija uporablja sisteme za umetno inteligenco “ki naj bi lahko združevali podatke pridobljene iz video nadzorov, prepoznavanja obraza in glasu, sledenja GPS in drugih podatkov za sledenje določenim verskim skupnostim”. V zadnjem desetletju je kitajska komunistična partija namestila stotine milijonov nadzornih kamer. “S pomočjo prepoznavanja obrazov pa naj bi ločevali Tibetance in Ujgure od drugih etničnih skupin,” je dejal Perkins.

Kitajska s pomočjo videonadzora, prepoznavanja obrazov in glasu ter umetne inteligence načrtno nadzira etnične manjšine (Foto: epa)

“To je bilo prvič, da je vlada namerno uporabila umetno inteligenco za rasno profiliranje,” je poudaril. V avgustovski izjavi pa je več deset uglednih verskih voditeljev obsodilo kitajsko preganjanje ujgurskih muslimanov kot “eno najhujših človeških tragedij po holokavstu” in vztrajalo, da je jasen cilj kitajskih oblasti “izkoreniniti ujgursko identiteto”. Kitajski državni mediji so izjavili, da je njihov cilj “prekiniti njihovo rodovno linijo, prekiniti njihove korenine, prekiniti njihove povezave in razbiti njihov izvor.” Komisija pravi, da si to izjavo ni mogoče drugače interpretirati, kot namero o genocidu.

Spolno diskriminirani splavi so prinesli neravnovesje v populaciji
Zaradi spolno selektivnih splavov, ki so posledica desetletja trajajoče politike enega otroka, kitajsko prebivalstvo trenutno trpi zaradi velike razlike med spoloma, zaradi česar je veliko moških v zakonski dobi brez možnih partnerk. Po poročilu Državnega urada za statistiko je razmerje med spoloma popolnoma porušeno, saj je na sto žensk rojenih kar 113,5 moških. Leta kitajskega selektivnega favoriziranja fantov pa je po ocenah povzročilo nekje med 33 in 37 milijonov več moških, kakor žensk. Omenjeno neravnovesje je spodbudilo trgovino z ženskami iz drugih držav, z namenom prisilnih porok ali komercialnega spolnega izkoriščanja, s čimer želijo zapolniti vrzel med spoloma.

Sara Rančigaj