fbpx

Koronavirus ne izbira – 11 tednov star deček v bolnišnici

“Čutila sem strah in paniko, samo sedela sem in jokala. Prvo, na kar sem pomislila, je, da bo umrl. Bila sem zelo prestrašena,” je dejala mama enajst tednov starega sina Aresa Jodie Banister. 

V ponedeljek so v bolnišnico Leicester Royal Infirmary sprejeli 11 tednov starega Aresa z visoko vročino in mu naslednji dan diagnosticirali okužbo s SARS-Cov-2. Njegova mama Jodie Banister je za BBC dejala, da v nobenem trenutku niti pomislila ni, da bi bil sin lahko okužen s koronavirusom.

Povedala je, da že več tednov ne hodijo nikamor, a mora žal mož Christian delati. Par, ki ima poleg Aresa doma še tri otroke, se je soočil z velikim strahom ob postavitvi diagnoze. “Prvo, na kar samodejno pomisliš, je, da bo umrl,” je povedala mati malega dečka.

Jodie je pozvala vse: “Če ni nujno, res nujno in niste odgovoren, ključni delavec, potem ostanite doma!”

“Medtem ko se vsi še vedno brezskrbno sprehajate po svetu, vsak dan hodite v trgovine po tiste res nujno prepotrebne stvari, ki jih morate imeti, hodite na triurne sprehode, na katere še nikoli v življenju niste hodili, je bil najin 11 tednov star sinček potrjen s SARS-Cov-2,” je ganljivo dejala zaskrbljena mati.

V sredo je za posledicami koronavirusa v Veliki Britaniji umrlo 761 oseb, skupaj že 12.868. Med njimi je tudi 20-letnik, ki ni imel nobene pridružene bolezni. Do sedaj je bila v Veliki Britaniji najmlajša žrtev stara 5 let, najstarejša pa Hilda Churchill, 108 letnica, ki je preživela dve svetovni vojni in špansko gripo.

Strokovnjaki napovedujejo, da se bo po velikonočnih praznikih število okužb in smrti povečalo.

Jolanda Vrečar