fbpx

Koronavirus začasno zaustavil tihotapljenje migrantov v italijanska pristanišča, nevladniki že stokajo!

Foto: epa

Italijanska vlada je po izgonu Salvinijeve Lige začela ponovno velikodušno sprejemati migratnske ladje in čolne, ki prijadrajo iz držav severne Afrike. Vendar je pandemija koronavirusa v Italiji nevladnim ladjam začasno preprečila dostop do italijanske obale. Nevladniki so v času nove leve italijanske vlade dostavili na italijanska tla že več kot 948 odstotkov več migrantov kot v času Mattea Salvinija na mestu notranjega ministra. Italija se sooča z najhujšim izbruhom koronavirusa v Evropi, nevladnike pa skrbi, kdaj se bodo odprla pristanišča za dovoz novih ilegalnih migrantov.

V Italiji je zaradi koronavirusa razglašena popolna karantena države. S tem pa se je za trenutek pokvaril načrt nevladnim organizacijam, ki pomagajo ilegalne migrante dovažati s svojimi ladjami na italijansko obalo. Zadnja pošiljka nevladnikov se je zgodila konec februarja, ko so na italijanska tla pripeljali 194 ilegalnih migrantov.

Po poročanju Breitbarta so se nevladne organizacije odločile, da zaradi razmer na morju in kaotičnih razmer v Italiji zaradi koronavirusa pišejo pismo italijanski Agenciji za sodelovanje in razvoj, kjer so poudarili, da jim zaradi koronavirusa padejo donacije. Med drugim se bojijo, da bo propadel njihov način financiranja. “Kar se dogaja v Italiji, je neverjetno. Vsa pristanišča so zaprta. Kolikor jaz vem, ni nobenih dokazov, da bi bil katerikoli izmed migrantov v Italiji prenašalec koronavirusa,” je izjavil Allesandro Metz, lastnik nevladne ladje Mare Jonio.

Italija se nahaja v najhujši zdravstveni krizi, nevladniki pa premišljujejo, kako bi na italijanska tla dostavili čim več ilegalnih migrantov
Narobe svet, bi lahko na kratko povzeli blodnje mednarodnih nevladnih organizacij, ki dovažajo ilegalne migrante na italijanska tla. S tem pa le dokazujejo, da jim gre samo za zaslužek na plečih ilegalnih migrantov iz držav severne Afrike.

Vodja Lige Matteo Salvini je v vlogi notranjega ministra rešil Italijo pred masivnimi prihodi ilegalnih migrantov po morski poti. (Foto: EPA)

Njihovo razmišljanje je popolnoma zgrešeno, saj potencialni novi ljudje s tujih kontinentov lahko prinašajo še bistveno bolj nevarne bolezni, kot je koronavirus. Zato bi lahko nevladne organizacije razmislile in prvo pomagale italijanskemu prebivalstvu, ki preživlja najhujše čase po koncu druge svetovne vojne.

Luka Perš