fbpx

Korupcija Clintonovih kot zgodba brez konca!

Bill in Hillary Clinton. Foto: epa

Donacije Clintonove fundacije so se zmanjšale za več kot 80 odstotkov, odkar je Hillary Clinton izgubila v tekmi za ameriško predsednico. Do velikega upada donacij je očitno prišlo po tem, ko je Clintonova prenehala z opravljanjem funkcije zunanje ministrice, s pomočjo katere je očitno nabrala največjo količino donacij.

Medtem ko je Hillary Clinton kot zunanja ministrica skrbela za ponovno vzpostavitev dobrih odnosov z Rusijo, je njen mož, nekdanji ameriški predsednik Bill Clinton, prejel milijone ameriških dolarjev za kratke govore, ki jih je imel v Moskvi.

V tem primeru gre vsekakor za navzkrižje interesov, a ameriški mediji glede teh izgledajo nezainteresirani. V primeru, če bi šlo za Trumpovo družino, bi bila situacija najverjetneje povsem drugačna. Dejstvo pa je, da je fundacija Clintonovih prejela več sto milijonov ameriških dolarjev od tujih sil, kot so Rusija, Savdska Arabija, Kazahstan, Katar, in to ravno v času, ko je Clintonova zasedala funkcijo zunanje ministrice ZDA in sprejemala zunanjepolitične odločitve glede konkretnih držav.

Ameriški predsednik Donald Trump je Hillary Clinton večkrat opisal kot “pokvarjeno”. (Foto: Facebook)

Pravosodno kolesje miruje
Pravosodno ministrstvo v administraciji Obame ni naredilo ničesar, da bi preiskalo morebitno koruptivnost, saj je bilo prepričano, da bo Hillary Clinton izvoljena za naslednjo ameriško predsednico. Obama je šel celo tako daleč, da je pravosodnemu ministrstvu naročil, da naj ustavi preiskavo glede dejavnosti Clintonove. Do sedaj pa tudi pravosodno ministrstvo Trumpove administracije še ni naredilo ničesar, da bi Clintonovi odgovarjali za morebitno koruptivno igro, in poraja se vprašanje, če sploh kdaj bodo.

H. M.