fbpx

Kraja sendviča poslanca LMŠ ni ostala neopažena s strani tujih medijev!

Foto: Screenshoot

Potem ko je poslanec LMŠ Darij Krajčič na seji parlamentarnega odbora za kmetijstvo priznal, da je v bližnji trgovini ukradel sendvič, čemur je sledil odstop, so se o bizarnem primeru razpisali tudi tuji mediji, kot so BBC, CNN, Daily Sabah, Inquirer ter mnogi drugi. 

Britanski BBC poroča, da slovenski poslanec odstopa zaradi kraje sendviča v Ljubljani, za katero se je odločil po tem, ko je bil ignoriran s strani osebja v trgovini. Darij Krajčič je za lokalne medije povedal, da ga je razjezilo, ko ga je osebje v trgovini obravnavalo kot zrak, zato se je odločil, da odkoraka s sendvičem v roki in preizkusi delo varovanja,” so zapisali. Izpostavili so, da poslanec med krajo ni bil zasačen. “Poslanec vladajoče LMŠ je vztrajal, da se je kasneje vrnil v trgovino in plačal ukradeni sendvič. Krajčič se je opravičil in izjavil, da obžaluje svoj ‘socialni eksperiment’.”

Preberite več: [Video] Škandal: Šarčev poslanec javno priznal, da je v trgovini kradel!

Prav tako je v članku britanskega medija z naslovom “Slovenski poslanec odstopa zaradi kraje sendviča” zapisano, da je 54-letnik potožil, da je moral ob pultu čakati tri minute, medtem ko so se trije zaposleni med seboj pogovarjali in ga sploh niso opazili. Nekdanji profesor je dejal, da se je odločil, da preveri njihovo pozornost. “Nihče ni šel za mano. Nihče ni zakričal,” je poudaril Krajčič in dodal, da zaradi prevelikega zanašanja na video nadzor osebje marsikdaj kaj prezre. Prav tako so izpostavili, da je vodja poslanske skupine Brane Golubović iz LMŠ dejanje Krajčiča označil kot nesprejemljivo.

Foto: Screenshoot

Foto: Screenshoot

Foto: Screenshoot

Nedvomno takšni zapisi v tujih medijih ne morejo biti v ponos Šarcu, ki pa se pričakovano po škandalu poskuša delati, kot da to ni nič kaj takega, saj gre vendarle za poslanca iz njegovih lastnih vrst. Ob pomoči slovenskih mainstream medijev skrbi, da poročanja o zadevah, ki so lahko v škodo njegovi stranki, čimprej potonejo v pozabo. Na ta način ohranja podobo predsednika vlade z veliko podporo ljudi, pri čemer pa pozablja na pomen ugleda v mednarodni skupnosti, kjer do pozabljanja ne prihaja zlahka.

H. M.