fbpx

Kraljica Elizabeta II. obiskala žrtve manchestrskega napada

slikovni vir: https://www.youtube.com/watch?v=z2FWjjqh18Q

Angleška kraljica Elizabeta se je po terorističnem napadu, ki se je zgodil na koncertu Ariane Grande, odločila, da poškodovane in prizadete otroke obišče v Royal Manchester, bolnišnici za otroke: “Kar se je zgodilo, je preprosto grozno in tragično. Gre za zelo zlobno dejanje,” je povedala od prihodu.

15-letna šolarka Millie Robson, 14-letna Evie Mills in 12-letna Amy Barlow so po tragičnem dogodku, ki bo za vedno zaznamoval njihova življenja, doživele še en šok – v bolnišnici, kjer okrevajo, jih je namreč obiskala angleška kraljica.

“Teroristični napad je zelo zlobno dejanje”
Kraljica se je po prihodu v bolnišnico najprej sprehodila do deklic, ki so v napadu utrpele poškodbe, nato pa je stopila še do osebja, ki zanje skrbi – z vsakim posebej se je rokovala in se jim še posebno zahvalila.

Poškodovanih je bilo 75 ljudi
Na koncertu je bombni napad poškodoval približno 75 ljudi; 14 otrok je še v bolnišnični oskrbi, pet od tega pa jih je še vedno v kritičnem stanju. Nekaj otrok in mladostnikov je takoj po končanem koncertu zaradi eksplozije, ki jo je povzročil 22-letni Salman Abedi, umrlo.

Tega niso pričakovali
Po pričevanjih udeležencev koncerta dogodka nihče od njih ni niti približno predvidel ali pričakoval: “Pred koncertom sem osebno spoznala Ariano Grande. VIP vstopnice sem dobila v nagradni igri!” je v bolnišnici povedala pevkina zvesta oboževalka Millie Robson, ki je celo na bolniški postelji nosila njeno majico.

S. E.