fbpx

Kričal je “Alahu Akbar!” Teroristični sudanski begunec, ki je v Francijo prispel leta 2017, ranil najmanj 9 ljudi, dva mrtva!

Francoski organi pregona na prizorišču terorističnega napada v Romans-sur-Isère (foto: EPA)

V francoskem mestu Romans-sur-Isère je v soboto, 4. aprila 2020 prišlo do terorističnega napada, v katerem bilo ranjenih najmanj 9 ljudi, dva sta umrla. Napadalec je 33-letni begunec iz Sudana, ki je v Francijo prispel leta 2017. Med izvedbo napada je vpil “Alahu akbar!”

Osumljenec za teroristični napad je 33-letnik iz Sudana, ki po pisanju Le Point od leta 2017 uživa status begunca.

Oblasti naj bi zaenkrat sumile, da je šlo za napad “volka samotarja”.  Do terorističnega napada je prišlo v mestu Romans-sur-Isère na jugu Francije, južno od Lyona.

Vpil “Alahu akbar!”

Terorist je v svojem klavskem pohodu z nožem vpil “Alahu Akbar!” in poškodoval najmanj devet ljudi. Dve osebi sta v terorističnem napadu sudanskega begunca umrli.

Francoski organi pregona na prizorišču terorističnega napada v Romans-sur-Isère (foto: EPA)

Ko je na prizorišče napada prispela policija, je 33-letni terorist vpil “Ubijte me! Ubijte me!” a so ga uspeli aretirati, ne da bi ga pri tem poškodovali.

Francoski notranji minister Christophe Castener je povedal, da se je Sudančev teroristični napad začel v pekarni, nadaljeval v trgovini s tobakom in potem, ko mu še ni bilo dovolj krvi, še na ulici, preden ga je policija upela ustaviti ob 11h.

Ivan Šokić