fbpx

Kriminalistu v Nemčiji, ki se je na demonstracijah proti covidnim ukrepom upiral policistom, grozi odpoved!

Foto: epa

Epidemija novega koronavirusa je razdelila policiste v Nemčiji. Saški kriminalist se je na demonstracijah proti covidnim ukrepom upiral policistom. Sedaj mu grozi odpoved.

Med protestom se kriminalist, ki se je protesta udeležil zaradi lastnih prepričanj, ni odzival na navodila policije. Nato so v nekem trenutku napetosti tako eskalirale, da se je meni nič tebi znesel nad policisti, ki so varovali protest.

Zaradi neprimernega obnašanja je bil problematičen kriminalist na mestu aretiran, poroča ugledni nemški časnik Spiegel. Nemško državno tožilstvo v Dresdnu preiskuje napad na policiste. Po dogodku prejšnji ponedeljek pa je bil sprožen tudi disciplinski postopek zoper njega, zaradi česar trenutno ne opravlja svojih dolžnosti.

V Dresdnu – glavnem mestu zvezne dežele Saške – so zabeležili pogoste proteste proti uvedenim omejitvam z namenom preprečevanja širjenja novega koronavirusa. To pa po eni strani niti ne čudi, saj je Saška dežela z najnižjo stopnjo precepljenosti v Nemčiji.

Foto: epa

Izgubo službe brez dlake na jeziku izpostavljajo kot možno sankcijo
Saški notranji minister Roland Wöller  iz vrst nemške CDU je vedenje policista označil za neopravičljivo. “V primeru, če bo obtožen, policist ne bo več imel nobene zveze s policijo,” je zatrdil in dodal, da je nujno, da se zadeva v celoti razčisti. Iz policijskih vrst pa so nedvoumno sporočili, da se kriminalistu obetajo posledice, kot možno sankcijo so izpostavili izgubo službe.

Nedavno smo v zvezi s protikoronskimi nasprotniki na Saškem poročali o tem, da je tamkajšnja policija prišla na sled nekaj radikalnim posameznikom, ki so grozili z umorom premierja zvezne dežele Saške Michaela Kretschmerja. V sredo zgodaj zjutraj so v zvezi z načrtovanjem resnega nasilnega zločina opravili hišno preiskavo na več naslovih v Dresdnu. Pri enem od anticepilcev, ki naj bi načrtovali atentat na ministrskega predsednika Saške, so preiskovalci odkrili orožje in material za izdelavo bombe, je poročal nemški Bild.

Foto: epa

Nina Žoher