fbpx

Kristjanofobija spet na pohodu: Tokrat arabski migrant napadel duhovnika v Španiji

Fotografija je simbolična (Foto: epa)

Frančiškanskega misijonarja iz Španije je fizično napadel Arabec, nato pa mu je večkrat zagrozil, da ga bo ubil. 

Dogodek se je zgodil na terasi lokala v kraju Cartagena v Španiji, kjer je azilant pristopil do redovnika in mu želel z vratu iztrgati lesen križ, nato pa je razbil steklenico na glavi natakarja, ki je prišel pomagat. Napadalec je grozil, da bo patra ubil. “Lahko se me bojiš, saj sem Arabec,” so bile njegove besede in razbil kozarec, da bi ga zabodel s črepinjo.

Krvoločnega skrajneža sta ustavila šele dva gosta, ki sta bila v času napada v notranjem delu lokala. Ko je prišla na prizorišče policija, je migrant že pobegnil. Po izjavah prič je agresivnež iz okoliške soseske in mu je ime Mohamed, poroča Breitbart.

Nov primer sovraštva- Kristjanofobija
Napadeni pater, ki zadnja leta dela kot misijonar v Dominikanski republiki, je napad označil za ideološkega, saj njegov lesen križ ni imel nobene materialne vrednosti. “Gre za simptom kristjanofobije,” meni napadeni pater iz reda frančiškanov, saj se neljubi dogodek zgodil le en teden po obglavljenju duhovnika v Franciji, ki sta ga med jutranjo mašo zagrešila dva skrajna islamista.

Še en napad na cerkvenega dostojanstvenika pa se je zgodil pred dnevi v Belgiji, kjer je migrant po oskrbi s hrano in kopalnico zahteval še denar, ki pa ga župnik ni želel izročiti, zato ga je nehvaležni gost napadel z nožem.

M. P.