fbpx

Kristjanofobiji v Franciji ni videti konca: Na vrata ene izmed cerkva zapisali Alah Akbar, druga je dvakrat v desetih dnevih postala tarča vandalov!

Foto: Twitter

V Franciji se nadaljujejo napadi na krščanske verske objekte. Iz mesta Manduel na jugu Francije namreč poročajo, kako je bila ena izmed cerkev vandalizirana kar dvakrat v samo desetih dneh, prizaneseno pa ni bilo niti cerkvi v mestu  Toulouse, saj se je na vratih znašel napis “Alah Akbar“.

Napada v Manduelu sta se zgodila v cerkvi Saint-Genest, nazadnje na začetku prejšnjega tedna, poroča francoski časopis Midi Libre. Zažgali so tako velikonočne sveče kot tudi tiste, ki so bile posvečene Devici Mariji, povzročena pa je bila tudi okvara pri dobavi elektrike.

Za seboj pustili tudi ostanke hrane in pijače
Policija, ki je dan pozneje prispela na mesto vandalizma, je izdala, da so napadalci za seboj pustili ostanke hrane in pijače, in ob tem dodala, da bo sprožena preiskava glede skrunitve. Napad se je zgodil tudi v cerkvi Notre-Dame du Taur v mestu Toulouse, poroča Breitbart. Po poročanju skupine Protège ton églis (Zaščitite svojo cerkev), ki je novico o napadu objavila na strani Facebook in priložila dokazno fotografijo, na kateri so vandalizirana vrata, je skrunitev dokaz, da se v Franciji še naprej širi kristjanofobija.

Foto: Facebook

Radikalni islamisti ne kažejo nikakršnega usmiljenja, kar dokazuje tudi umor 86 let starega duhovnika Jacquesa Hamela, ki je življenje izgubil med obhajanjem jutranje maše v Cerkvi svetega Štefana v Rouvrayu v Normandiji. Dva napadalca sta po prihodu v cerkev izrekla svojo pripadnost teroristični skupini Islamska država in pričela z napadom. Po podatkih, ki so bili objavljeni na začetku tega leta, so bili v Macronovi Franciji vsak dan napadeni kar trije krščanski verski objekti.

H. M.