fbpx

Krvavi pohod 26-letnika v šoli, tarče so bili kristjani

Ljudje v Oregonu so vidno pretreseni nad tragedijo, ki jih je doletela. (Foto: Getty Images)

ZDA pretresa nov strelski pohod. Tokrat se je ta zgodil na univerzi v Oregonu, kjer je 26-letnik ustrelil devet ljudi, v obračunu s policisti pa je bil ubit tudi sam.

Do streljanja je prišlo v četrtek zjutraj, ko je strelec vstopil v šolo in začel streljati. Oborožen je bil s štirimi kosi strelnega orožja, po poročanju prič pa je izstrelil okoli 40 strelov.

Ob tem je ubil devet ljudi, še sedem pa jih je ranil.

Napovedal napad
Podrobnosti o napadalcu, šlo naj bi za Chrisa Harperja Mercerja, sicer še niso znane, niti uradno še ni znan motiv za napad. Policija je sporočila le, da je preiskava v teku, med drugim preverjajo tudi informacije, da je Harper svojo namero napovedal na družabnih omrežjih.

Strelec: Če čez sekundo boste videli Boga
CNN medtem poroča, da lahko glede na pripovedi prič sklepamo, da je strelec ubil izključno kristjane. Ena izmed ranjenih deklet je povedala, da je Harper vstopil v učilnico in pozval tiste, ki so kristjani, da vstanejo. Nato je dejal, da imajo srečo, saj bodo že čez sekundo videli Boga.

Nekaj ur po napadu je pred javnost stopil tudi predsednik Barack Obama in dejal, da molitve niso več dovolj in da morajo nujno zaostriti zakon o nošenju orožja.

B. O.