fbpx

Krvavi strelski pokol, trije mrtvi in številni ranjeni

Krvavi strelski pohod v Kansasu. Foto: Twitter

V tovarni kosilnic v kraju Hesston v ameriški zvezni državi Kansas je v četrtek eden od zaposlenih nenadoma začel streljati. Ubil je 3 ljudi, 14 pa ranil – od tega jih je 10 še vedno v kritičnem stanju. Njegov strelski pohod je končal policist v bližini, ki ga je ustrelil.  

Harvey T. Walton, šerif okrožja, je novinarjem povedal, da je napadalec isti dan pred napadom v tovarni iz svojega avtomobila streljal na dva voznika. Enemu izmed njih je ukradel poltovornjak in se odpeljal v omenjeno tovarno. Tam je izvlekel  pištolo in polavtomatsko puško ter ustrelil 3 ljudi, 14 pa jih ranil, poroča BBC. Med žrtvami strelskega pohoda je po navedbah prič tudi napadalčev 21-letni nečak, ki ga je stric ustrelili štirikrat.

Napadalca je ubil policist, ki je bil v bližini. “Rešil je številna življenja,” je še poudaril šerif.

Šerif je še pojasnil, da je 10 ranjenih še vedno v kritičnem stanju v bližnji bolnišnici, kjer se borijo za svoje življenje. “Vsi smo prepričani, da se tukaj to ne more zgoditi. In zdaj smo tukaj, zgodilo se,” je dejal Walton.

Šerif identitete napadalca ni želel razkriti, a so lokalni mediji poročali, da naj bi šlo za 38-letnega Cedrica Forda, ki je v tovarni, kjer se je zgodil strelski pokol, delal kot pleskar. Nedavno je Ford na svojem Facebook profilu objavil fotografijo sebe, kako v rokah drži puško.

Fotografija, ki jo je objavil na svojem Facebook profilu 10 dni pred strelskim pokolom. Foto: Facebook

Fotografija, ki jo je objavil na svojem Facebook profilu 10 dni pred strelskim pokolom. Foto: Facebook

Na to območje se je pred kratkim preselil iz Miamija, v preteklosti pa je bil že večkrat kazensko preganjan, med drugim zaradi nezakonitega posedovanja orožja, so zapisali na STA. Šerif tudi ni želel govoriti o motivu napada, dejal je le, da imajo “oblasti podatke o nekaterih zadevah, ki so ga spodbudile k dejanju”. Povedal je tudi, da je bil napadalec en sam.

A. D.