Francoski oblastniki v jutranjih urah aretirali voditelje Identitarnega gibanja

Foto: Facebook

Francoske oblasti so v jutranjih urah aretirale več članov francoskega Identitarnega gibanja (IG) zaradi mirnega protesta, ki so ga organizirali v aprilu 2018 z namenom, da bi opozorili na nelegalno prehajanje francosko-italijanske meje.

Francoska policija je v zgodnjih jutranjih urah aretirala predstavnike francoskega Identitarnega gibanja, so zapisali na spletni Identitarnega gibanja. Po navedbah IG naj bi bila razlog za aretacijo misija “Defend Europe Alps”, ki so jo izpeljali v aprilu 2018.

Med aretiranimi so bili tiskovni predstavnik gibanja Romain Espino, vodja gibanja Clement Gallant in Anaïs Lignier, ki se trenutno nahaja v 8. mesecu nosečnosti.

French authorities have arrested members of the Identitarian Movement in France this morning. They were arrested in…

Gepostet von The Identitarian am Dienstag, 29. Januar 2019

Spomnimo, IG je lanskega aprila organiziralo akcijo, v kateri so prečkali francosko-italijansko mejo v Alpah, da bi opozorili, kako ilegalni migranti nezakonito vstopajo v Francijo. Na Col de l’Échelle so postavili velik transparent z napisom: “Meja je zaprta – Evropa ne bo postala vaš dom! Pojdite nazaj domov!”

Foto: Facebook

Še isti dan je bila na meji prisotna francoska policija, ki je pri nezakonitem prehodu meje ujela skupino ilegalnih migrantov, ki so jih spremljali pripadniki Antife in nevladne organizacije No Border, ki naj bi jo po trditvah portala Voice of Europe financiral George Soros.

https://twitter.com/DefendEuropeID/status/988140607070703616

Med policijo in nevladniki je prišlo do spopadov, v katerih so bili poškodovani policijski avtomobil in dva policista. Oblasti so takrat aretirale zgolj dva promigrantska militanta.

Zdaj so izgleda prišli na vrsto pripadniki IG, ki so na celoten problem opozarjali. Novica o njihovi aretaciji je sledila najavi francoskega notranjega ministra Christopha Castanera, da bo Francija sprejela 130 džihadistov, ki so se borili na strani tako imenovane Islamske države v Siriji.

Ivan Šokić

Komentarji so onemogočeni.