Lahko bi rekli, da so bili na 24ur glede Hrvaške in njene “problematičnosti” zgolj površni, a to bi bila navadna laž

Foto: STA

Hrvaška je postala “problematično dete Evropske unije”, so prenesli poročanje norveškega dnevnika na 24ur in se obregnili ob dejstvo, da se Hrvati drznejo upreti bruseljskim birokratom v njihovi noriji po več raznolikosti, medtem ko slovenska vlada migrante sprejema.

Največji problem na Hrvaškem naj bi bila po pisanju 24ur nacionalizem in širjenje “proustaškega revizionizma v državi, kjer obstajajo močne sile, ki želijo revidirati preteklost”. Ta izjava se izkaže za še kako boso, ko se spomnimo, da je tudi sama Norveška dala svetu izraz kvizlinštvo, ob tem pa se pozablja, da so Norvežani med II. svetovno vojno ravno tako kot Hrvati sodelovali s Hitlerjem.

Kar pa se tiče revizionizma v Sloveniji, se lahko samo spomnimo pogroma ZZB NOB nad zgodovinarjema dr. Jožetom Možino in dr. Jožetom Dežmanom zaradi razkritja zgodovinskih dejstev o povojnih pobojih na Slovenskem.

Kritični do nacionalistov na Hrvaškem, lastnega Breivika pozabljajo
“Nacionalisti na Hrvaškem so sovražno nastrojeni do beguncev, pripadnikov skupnosti LGBT, neodvisnih novinarjev, umetnikov, aktivistov za človekove pravice in vseh, ki so drugačni od njih ali razmišljajo drugače,” so zapisali pri časopisu Dagsavisen in pozabili s čimerkoli podkrepiti svoje trditve. Navsezadnje, po merilih Dagsavisena je te dni tudi Dalajlama nacionalist, ki je sovražno nastrojen do beguncev.

Dalaj Lama in Anders Breivik (Vir: Twitter)

Druge kategorije, ki jih naštevajo, pa so klasični predstavniki radikalne levice, ki na Hrvaškem ne uspeva, saj v nasprotju z Zahodno Evropo južni sosedje niso pripravljeni prodati svoje identitete in svoje krvavo pridobljene neodvisnosti na oltarju raznolikosti. O sovražni nastrojenosti do naštetih kategorij bi znali Norvežani še največ povedati, saj je ravno na Norveškem Anders Breivik v terorističnem napadu z bombo najprej ubil 8 ljudi in nato v strelskem pohodu še 69. Mogoče bi bilo bolje pomesti pred lastnim pragom.

“Problematični” nacionalisti
“Nacionalisti in branitelji vlečejo vzporednice med NDH in vojno za neodvisnost Hrvaške v 90-ih letih prejšnjega stoletja, zato ni presenetljivo, da se dandanes na Hrvaškem uporablja ustaški pozdrav Za dom spremni,” so zapisali na 24ur. Prvi problem take izjave je, da je norveški dnevnik narobe prevedel pozdrav, namreč, v članku so pozdrav prevedli kot “Pripravljeni za domovino” (For hjemlandet beredt), kar kaže, da ne gre za poskus novinarstva in objektivnega poročanja, temveč za grajenje podobe glede na osebno agendo.

Dejstvo je, da je pozdrav “Za dom spremni” starejši od II. svetovne vojne in ustašev, ki so ga na neki točki v zgodovini uporabljali. Da je res tako, potrjuje raba pozdrava še leta 1939 v tedniku Hrvatsko jedinstvo, torej še v času Kraljevine Jugoslavije, ko je bilo ustaško gibanje v državi prepovedano. Po tej logiki bi bilo prepovedano graditi ceste, saj je Hitler gradil ceste.

Proslava priključitve Primorske matični domovini v Komnu 2018 brez slovenskih zastav. (Vir: Twitter)

Kar pa se tiče nacionalnega ponosa v Sloveniji, lahko vzamemo samo sobotno proslavo vrnitve Primorske matični domovini, ki je potekala v Komnu. Nikjer nobene slovenske zastave. Vse polno rdečih zastav morilske komunistične ideologije in zastav propadle skupne države, nikjer pa slovenske zastave. Zdi se, da za razliko od hrvaških nacionalistov, ki se ukvarjajo z vprašanji tukaj in zdaj, slovenski levičarji še vedno vzdihujejo za skupno državo, ki je Slovenijo spremenila v masovno grobišče.

Aktivna vloga Cerkve v družbi
24ur gre ravno tako v nos angažiranost Katoliške cerkve na Hrvaškem, ki je trdno nastopila proti ratifikaciji Istanbulske konvencije, ki državam vsiljuje ideologijo spola. Na 24ur so to pozabili omeniti. Dovolj je bilo reči, da Istanbulska konvencija govori “o preprečevanju in boju proti nasilju nad ženskami in nasilju v družini”. Ob takšnem načinu poročanja bi kdo še pomislil, da Katoliška cerkev na Hrvaškem podpira pretepanje žensk. Lahko bi rekli, da so kolegi na 24ur samo površni, a bi to bila navadna laž.

Katoliška cerkev na Hrvaškem je ostro nastopila proti ratifikaciji Istanbulske konvencije, ki vsiljuje ideologijo spola. (Foto: iStock)

“Vse večji in razširjeni nacionalizem in avtoritarno upravljanje, ki predstavljata temelj upravljanja z državo, nista z ničemer izzvana,” so zapisali na 24ur. Ob taki slaboumni izjavi se lahko vprašamo, kakšen učinek pa ima migrantska kriza, če ne ravno vzpon patriotizma po Evropi zaradi evropskih politikov, ki so na prvo mesto postavili ilegalne migrante namesto lastnih državljanov.

24ur zmotil roman o hrvaški begunki
Za konec so se na 24ur odločili, da za razliko od norveškega dnevnika dodajo piko na i. Tako so v zobe vzeli roman Stjepana Tomaša ‘Moj tata spava s anđelima – Mali ratni dnevnik’, ki v obliki dnevnika pripoveduje doživljanje vojne za hrvaško neodvisnost skozi oči desetletne deklice. Roman je izšel leta 1992, še danes pa je del obveznega branja v osnovni šoli. Po trditvah 24ur “roman slavi ustaštvo kot edinstveni izraz domoljubja ter slavi ustaške zločince in pozdrave, hkrati pa spodbuja nestrpnost do srbskega prebivalstva”, kar ne more biti dlje od resnice.

To je nekaj, kar bi vsakemu zgodovinarju moralo biti takoj jasno. Med II. svetovno vojno in hrvaško vojno za neodvisnost je minilo 45 let. Tomašev roman pripoveduje o vojni za hrvaško neodvisnost. Kako so na 24ur prišli do slavljenja “ustaških zločinov in pozdravov” ter “spodbujanja nestrpnosti do srbskega prebivalstva”, je vprašanje, ki je še kako na mestu. Sploh, ker je to nazadnje pripoved begunke, ki mora zapustiti svojo državo pred sovražnim agresorjem in pobegniti v Avstrijo. Izgleda, da na 24ur odobravajo samo “begunce” iz Afrike in z Bližnjega vzhoda.

Ivan Šokić

 • abc
 • večni srb

  24 ur, kdo pa še gleda tisti udbaški kanal?

 • Hun

  Razlika med izbeglico in Lessijem je v tem, da se Lessi vrača…Najbl glasni patrioti so mladci in ostali hinavci, ki vojnih grozot niso okusl in ne zivijo s posledicam…
  V Avstriji, Nemciji, Svici, Svedski…je polno teh patriotov, ki so bezal…velka vecina zarad vpoklica za branjenje domovine…Hrvati, Bosanski Srbi, Bosnjaki, Kosovarji se druzijo po pripadnosti etnicnih grup…z Avstrijci(navajam dejstva, ki jih vidm na lastne oci cez mejo) samo redki, ki so uspesni lastniki firm..slednji izkljucno zarad posla ne pa v prostem casu, ostali ne kazejo pretiranega zanimaja nit za ucenje Nemscine…
  Jebes patriota tipa Šokić, ki se vraca v domovino za max. en mesc v letu…
  Nism se vidu v mestih EU, da potomci priseljencev balkanskih drzave, obeh starsev, navijajo v sportu za drzavo v kateri so rojeni oz. so priseljeni…razen, ce ni sam izbran v reprezentanco…pa se takrat ne more nacionalni seljaski ponos podredit spostovanju tuji drzavi ki jim nudi blaginjo.. Z kazanjem tri prsta, za dom spremni al kazanju sqipore orla.

  • Mojca pokraculja

   Presenecas!

   • RATATA

    On ve kaj je prav.

    • Mojca pokraculja

     Nisem prepričana:))Počakmo !

     • RATATA

      Vedno upoštevaj možnost izzivanja. Verjetnost je 50 per cent.

     • RATATA

      Je res, da je previdnost mati modrosti.
      Mati je pa zato, ker ni bila previdna.

    • Hun

     ti povem anekdoto, ki sm ji bil sam prica cca 20let nazaj…za sankom smo v znanem yugo lokalu pil..kot vedno alkohol potencira temperament ce ga dedujes po krvi(mene jebe stajersk po mamini strani in balkansk po fotru)…z mano sta bla v druzbi znanca iz ulce, oba potomca priseljenih starsev iz Srbije…utrujajoce pogosto brez napredka sta se sama kregala med sabo o vojni na balkanu..ter o njihovih prednikih kdo je jaći. ..en za čedote drug za komunjare…vecni derbi delij in grobarov…
     Zravn ns je stal sam za sankom in poslusal starejsi mozakar, dva petelinćka k se sopirta…
     Ko mu je razum preplavil temperament je naenkrat popizdil in obema dobesedno razbil pićke, da sta s krvavim surlam patriotsko spizdila iz kafane…namrec, mozakar je zgubu oba brata v vojni za Milosevica, ker sta se patriotsko iz Slovenije, vrnila v Srbijo za casa vojne

     • RATATA

      Verjamem!

     • Steiermark

      No, vidiš Huniću, sedaj si pa samo potrdil to, kar sem vedno trdila zate: da si balkanc,kar se trudiš prikriti, endar pozornemu opazoalcu oz. balcu tvojih, do “neslovanskih” avtohtonih v Sloveniji, ne uide….. In tega nemoreš izbrisati s sebe, ker imaš to v genih ki te izdajo pri vsaki “debati”, kjer imate srbini prav, pa čeprav se rodite slovenski (?) materi in srbskemu očetu, v Sloveniji, ste vedno in predvsem srbi! S tem se izdajaš pri vsakem komentarju in se te da identificirati na daljavo…..

     • Hun

      Hunic ti bo jebal matet…bos vidla..sm narocu kolegu za tvoj IP

     • Steiermark

      To, da si balkanski prostak in idiot, vem že dolgo, odkar opažam tvoje sranje na tem portalu…… vendar da si pa tudi nekrofil, pa mi je novo! Raje, kot da naročaš “kolegu” moj IP, si naroči dober pregled tvojih okrnjenih invalidnih možganov, pri psihiatru, špecialistu za nekrofile! To kar ti počneš, je kaznivo!

     • Hun

      kaznivo je zaljenje mojega dobrega imena…tko da bos sla na sodisce…ti pa mene tož…mas vse pravice

     • Hun

      jst mam dnar da te bom zjebal…bos vidla..ti misls da ti grozim kot primitivn kriminalc..tozil te bom z odvetnikom, k je prav tko znanc..bos vidla, kar recm to storim

     • Steiermark

      Ne dovoli si več omenjati mojega imena, ker je vsaka tvoja omemba mojega imena žalitev in grožnja ….. Če si še samo enkrat dovoliš žaliti mene in moje dobro ime, kot to počneš redno in dalj časa, ker pač kritike nisi sposoben prenesti, kritiziraš pa lahko, potem boš pa res potreboval “dobre prijatelje” in odetnike, da te bodo lahko vlekli ven iz dreka v katerega lezeš, s svojim pljuvanjem po nas , avtohtonih in poštenih ljudeh v Sloeniji! Pa nehaj groziti, ker te bom sicer morala prijaviti kar policiji!

     • Hun

      Prej pa se dobrega odvetnika…ker bo moja beseda proti tvojim zalitvam.. Ti si priznala da si Nemka po fotru.. hahaha…tok si avttohtona ali manj od mene, ce tvoja mati ni Slovenka…zdj sm te pa razkrinkal…vedno bol tones in tones v pogubo…se drugi so te razkrinkal..Ojeeeeaaaa!!!!

      domoljubje se gre pa hoce Stajer prikljucit Nemcem…to je izdajalstvo Slovenije…

     • Hun

      kaj pa je to matet?…kaj sm ti tu jebal?

     • Hun

      tok stara pa tok pokvarjen gobc…k da si desc se obnasas ne morm vrjet. kolnemo juznaki ja …ti pa tok nesramna za cistokrvno slovenko..moja mama je cistokrvna Slovenka pa ni zakolnila nikol v zivlenju kaj sele koga uzalila..prej se z dobroto razdajala da je vsa istrosena…ne pa kurba…ce mene zals ze prenesm nekak..ne pa mojo mamo k je dobrosrcn angl…sram te bot, kaksno hcer si vzgojila, ce si sama tok strupena grdavsa

 • Jan Kovalski

  Pot takih člankov, je običajno sledeča, bom vzel kar to za primer:
  Nek Antifa fanatik na Hrvaškem napiše članek in ga “transportira” na Norveško, pri tem mu pomaga njegov Antifa kolega z Norveške.
  Potem se pisanje z Norveške vrne nazaj na Hrvaško z namenom prepričevanja kako so celo tujci spoznali “fašistično” okolje na Hrvaškem. Ker gre za Hrvate to objavijo tudi sosedi v Sloveniji.

  Tako se (analogno zgornjemu primeru) izvaža tudi iz Slovenije (na Finsko npr.), v tem primeru se objavlja tudi na Hrvaškem.

  • ljubinica

   Tocno tako.

  • Steiermark

   Samo telebani, ki imajo rdeče koprene na očeh , tega ne opazijo in nas vedno znova “opozarjajo” o nekih zlobnih Hrvatih, ki da so bolj zlobni in zahtrbtni od Srbov, pri tem pa pozabijo na dejstvo, da so po Sloveniji, po “osvobodditvi”, po 45 letu , na veliko klali ravno srbi, z rdečimi ludožerskimi partizani, ki so po povelju tita, množičnega morilca in pedofila s posušenim, ustvarili preko 700 množičnih morišč – “grobišč” in stotisoče žrtev!

  • Mojca pokraculja

   Tocno tako, pri nas pa Strajn japonskemu novinarju.

 • Krtača 20

  Resnica spet boli samo desne.

  • Fosa Stefan

   ja tito,
   kardelj , kučan, pahor turk, šarec,…. so rešitelji jugoslavie, zato je ni več

   njihovi dosežki so znani, povojni poboji, tito z MILJINON POBITIH LJUDI (najmanj 600.000,00 ljudmi) je samo na 10 mestu seznama
   največjih morilcev človeštva

   ŠAREC bere berilo, kakšen hinavec govori in misli SMRT FAŠIZMU misli pa SMRT
   SLOVENCEM, dobrodošli slovenčki buteljni

   poglej
   se v ogledalo baba, gnusna, pa še medved beži od tebe, te noben noče

   ja partizani so nas osvobodili od koga ?????????????????????

   tito,
   kardelj, kučan, turenšek,… OD RESNICE, UGLEDA, SPOŠTOVANJA, od dobrih plač, dobrih penzionov

 • Nina

  Vi vedno zagovarjate ustaše in nikoli lastne države. Sram naj vas bo duše izdajalske.

 • RATATA

  Ah dej no šokić, pri nas še odpadke ločujemo že nekaj mesecev, ti pa vso žvarovno mešaš vkp. Ne mi očio kvart za brez veze s takimi zmixi!
  PA NE MI KAZAT POFUKANO USTAŠKO ZASTAVO PREKLETA BANDA ZAJEBANA!!!!

  • Ana Job

   +++++++++++++++++++++
   Odločno in jasno povedano! Kaj spet mešajo ustaše in jim lezejo v rit ??? Kaj Imamo Slovenci z ustaši!!? Vsi vemo, kaj je bila endeha. Katastrofa, ta članek je navadna sramota za slovenske domoljube!!!

   P. S.
   Raje naj se ukvarjajo s tem, koliko zemlje so nam ukradli!

  • Hun

   sm mislu da zna “kašo” zmiksat samo Tarantino v filmu Pulp Fiction…pa vidm da je ta mulc vecji talent

   • Ana Job

    Ta film mi je bil pa všeč, pa tudi soundtrack.

    https://youtu.be/1fr1iyhkyVs

    • Hun

     miss. Mia Wallece…
     kaseto sm vsak dan nabijal v avtu..

 • ljubinica

  Kje pa je norveski novinar dobil “informacije ” o Hrvaski?
  Povedali so mu hrvaski levicarji. Mnenje hrvaskih levicarjev je zapisal zato, ker je sam levicar …. Na 24ur pa seveda manipulirajo in tega ne povedo. Ker so tudi sami skrajni levicarji ….
  BTW: Pogledala sem facebook tega norveskega casopisa …
  Reklamirajo intervju z naslovom Komik (pozabila sem ime): Velika Britanija je postala tako rasisticna, da se hocejo vsi preseliti na Svedsko

  • Miro Jereb

   Mogoče pa je dobil informacije od Dejana Karbe…hahahaha…ta vse ve…/patria finska/

  • Mojca pokraculja

   Tudi clanek nekega japonskega cadopisa ki je bil poln hvale o slovenski vladi je sufliral darko strajn. Nova ofenziva, tujino zmesti kaj se v resnici dogaja. Ta vzorec se prenasa iz levicarskih krogov znotraj eu. Tako napadajo salvinija, orbana itd. Za tem stoji soros in njegova falanga.

 • Franc Šink

  Sonce bo na zahodu za vedno zašlo in se na vzhodu ne bo več vrnilo

 • bubamara

  Zakaj SDS vidi prijatelja v Hrvaški politiki in v Hrvaškem narodu? Hrvaški narod je nabolj zahrbten narod na Balkanu, ki je v zgodovini tudi pobijal Slovence. Tudi med vojno 91 so puščali JNA vojsko iz hrvaških vojašnic v SLO, čeprav naj bi bil dogovor, da bodo to preprečili. Sedaj je idealna priložnost, da se zgradi zid na Hrvaški meji. To bi moral SDS zagovarjati, ne pa zagovarjati Hvaški narod.

  • RATATA

   To pa tako zelo moti, da se skoraj ne da umirjeno povedat!
   Opozorila se jih prav nič ne primejo!
   Buh juh nima rad! Domoljubi in rodoljubi pa tut ne!!!

  • črnaovca

   Saj ne gre za prijatelje temveč za to da Hrvati razpolagajo z dokumneti o trgovini z orožjem ki bi močno obremenili velikega vodjo.

   • Steiermark

    To ti je pokazala tvoja “kristalna krogla”, v kateri se ti še vedno pojavlja režeči ksiht raztegnjene žabje face , nagravžnega opankarja in njegovega strica?
    Kaj ti pa pove, če si sploh v stanju razumeti edino resnico, ki je pa rdeča podganja oblast pri nas, pometa pod preprogo ter preprečuje dostop do arhivov v beogradu, kjer so zapisani vsi njihovi zločini in prodanost jugosrbom in titovi zločinski ideologiji – morjenju, ropanju…..

    • Hun

     kje v zgodovini pa papirji tajnih sluzb pridejo v javnost v vsem obsegu…se po vecdesetletni zakonski odpravi top secret..ni v interesu nacionalne varnosti razkrivrat resnice ovcam

     • Steiermark

      Ne, vemo, pa nismo zato ovce ampak ste enostavno vi, zločinci, ki se bojite poplnega razkritja vaših zločinov, ki ste jih zagrešili od 45 do 1991

     • Hun

      moji predniki, ter starsa, niso nit stopil v partijo…kaj sele v UDBO in se huje bili operativci oz. likvidatorji

     • Steiermark

      ja, saj za balkance je poznano, da so dosegali visoke pozicije, v Sloveniji, čeprav nepismeni, ker so opravljali “delo operativce in likvidatorjev”, nad Slovenci! Kolikor so pa bili v partiji ali udbi, o tem pa niso odločali sami, ker so bili včasih bolj “koristni”, če niso bili “zabeleženi” v eni ali drugi sekti jugokomunajzarskih likvidatorjev in sovražnikov demokracije in svobodne Slovenije! Pojdi raje domov, in tam mirno sanjaj, da ker si se “rodil” v kravji štali, nisi prašič ampak krava….

   • bubamara

    Ne verjamem, da obstajajo dokumenti, ker se je primopredaja delala brez dokumentacije; samo kovčki denarja. Prej bi rekel, da SDS simpatizira z HDZ, ker HDZ vlada na način kot bi SDS rada v SLO.

   • Soave

    Aha ? Onega malega špicparkeljca ??

  • Steiermark

   Očitno ti nasedaš ali pa si del njih, tistih, ki pripadajo jugosrbom, najhujšim sovražnikom Slovencev in Slovenije, ki so nas ropali in zasužnjevali, klali, vse do danes, le da se danes nahajajo na pomembnih mestih v politiki in na odločilnih fukncijah – poglej si kratkonogo podgano in opankarja – ki sta pa samo dva izmed najhujših uničevalcev Slovenije, naše kulture in naše svobode!

   • bubamara

    Nič ne nasedam. Hrvati so klali Slovence med vojno ( ustaši ), po vojni pa kot partizani. Ebe se mi za srbe; ni mi pa vseeno za Slovensko tradicijo, zato ne razumem SDS, ki naj bi bila na strani tradicionalne Slovenske družbe, da leze v rit najbolj gnilem narodu na Balkanu.

    • Steiermark

     četudi se ti “ebe” za srbe, jih pa očitno podpiraš s svojim ignorantskim nabijanjem od gnilih balkancih, katerim (srbom) pa edino njihova komunistična drhal leze v vsrano balkansko rit. In kdaj so Hrvati klali Slovence in kje – v Sloveniji? V Sloveniji so Slovence klali, edino srbi in ostala njim pripadna jugobalkanska drhal! Za Hrvate še nisem nikoli slišala, da bi “klali” po Sloveniji! Če pa so, mi pa prosim, pojasni, da bom vedela zgoddovinska dejstva! In tisti , ki širiojo sovraštvo do naših sosedov Hrvatov, so pravgotovo sami , potomci srbov, klavce slovenskega naroda!

     • bubamara

      Dej, če se greš, se prej pozanimaj o zgodovini in ne nabijaj v tri krasne. Odtipkaj v google “ustaši vas Planina”. So pa ustaši naebali po koncu vojne, ko so jih partizani gnali čez te vasi. Verjemi, ni bil prijeten prizor, ko so jih ženske pobile z motikami in sekirami. Za Jasenovac si pa tudi verjetno že slišal. Beda res, kakšni komentatorji tukaj gor visite.

     • Steiermark

      A tiste ženske, ki so pobijale z motiko ustaše, so pa bile tvoje prednice, po divjaštvu? Ja, vem, za zločine v Jasenovcu, predvsem za tiste, ki so jih izvedli komunisti, po vojni in svoje žrtve pripisali klanju ustašev….. In to je resnična zgodovina, ki še vedno pozna prelaganje krivde in nepriznanja zločinov komunistov, na žrtve….. Ne vem ali si vedno pod vplivom alkoholnih hlapov ali pa si morda že rojena, tako bedna v glavi…..

     • bubamara

      Čudno, da zagovarjaš ustaše. SS komisija je zapisala ob obisku v Jasenovcu, da so ustaši šli mogoče malce predaleč. Tudi partizani so se izogibali ustaških enot, če se je le dalo. Ustaši so bili zločinci prve vrste. Sam vem kaj si Hrvati mislijo o Slovencih zato pravim: zid na mejo pa naj se ebejo. Če ti misliš, da so naši prijatelji, izvoli v njihovo.

     • Steiermark

      Kar se tiče zagovarjanja ustašev oz. po tvoje Hrvatov, naj te potolažim, da me niti hrvati, še manj pa srbi ne privlačijo in ne zanimajo, ker nimam ničesar skupnega z njimi, zame so vsekakor večji zločinci srbi, ki so nas tlačili od 1918 leta dalje, nas izkoriščali, medtem ko smo v tisti združbi, ki se je končala s prihoddom Hitlerja, potem pa morijo nadaljevali po 45 letu, v Sloveniji, bili samo sužnji nerazvitih in neciviliziranih srbov, ki so imeli le eno željo: prelivanje krvi med Slovenci, ki bi naj tekla, po njihovi zaslugi, v potokih, kot so obljubljali, še na koncu 45 let, da samo naj počakamo Slovenci, ko boo prišli oni v Slovenijo in bo kri, slovenska, tekla v potokih. Seveda so svoje grožnje dodobra izpolnili. Glee prijateljstva z enimi ali drugimi, pa te naj spomnim, da proti Hrvatom in šiptarjem govorite , v glavnem , vi ki ste srbskega izvora…..

     • bubamara

      Jaz imam z srbi toliko kot Djoković s Slovenijo. Da je pa tekla kri med državljansko vojno v SLO, so večinoma krivi SLO komunisti, ki so bili najblj zagnani v sklopu KPJ. Srbi so nas vedno imeli (tudi danes) za hlapce, kar pa jim ne zamerim, ker se z njimi strinjam. To so Slovenci predvsem dokazali med 2 sv. vojno, ko so se raje klali med sabo kot pa usmerili boj proti sovražniku. Kar se danes dogaja je pa sploh dokaz, da smo narod brez hrbtenice.

     • Steiermark

      djoković ima veliko z Slovenijo, od tukaj ima namreč, teto! Ti pa imaš verjetno njihove gene, saj se kar naprej zaganjaš proti “ustašem”, srbom pa ne zameriš klanja, ki so ga izvajali po , že zdavnaj končani 2. sv. vojni! Samo njihov pripadnik ali potomec kakšnega klavca lahko to upravičuje in klobasa, da češ, da so si Slovenci sami krivi….. Potrebna si dobre psihiatrične obddelave in integracije v slovensko kulturo …..

     • bubamara

      Če bi prebral spisek klavcev Slovencev po koncu vojne, ne bi pisal takšne bedarije.

     • Steiermark

      …in na spisku bi se pravgotovo našlo ime, ki je povezano s tabo in tvojo pripadnostjo srbom in jugovini ter drugu titu – pedofilu in množičnemu morilcu! Seveda pa na tvojem spisku klavcev Slovencev, pravgotovo ne manjkajjo razni revolucionarji in sovražniki slovenskega naroda, kot so kardel in drugi, ki so potem poklonili velik del naše Slovenije, tako Hrvatom, kot Italjanom…Vse to pa z namenom, kako pridobiti čimvečje število žrtev, katere so hladnokrvno in psihopatsko poklali, v zameno za Trst! Saj, da neboš pomišljala, da so zato srbi kaj manj morilci in koljači, ker so bili med njimi tudi takšni revolucionarji in sovražniki Slovencev……Dejstvo je, da srbi in revolucionarji – komunistični titovi klavci, niso imeli z Slovenijo ničesar in nihče v Sloveniji jih ni “poveril” za izvajanje genocida nad nami!

    • Steiermark

     Ali me lahko ozavestiš z informacijo, kje in kdaj so klali hrvati slovence in to med vojno?
     In ker se ti “ebe” za srbe, ki so pa klali med in predvsem po vojni, o so izvajali eksekucije poštenih Sloence in izvajali klanje nad Slovenci, “po osvoboditvi”, katere pa ravno mi v Sloveniji in zaradi srbov, nikoli nismo dočakali, in še danes se jih nismo znebili, čeravno smo se “osamosvojili” od te balkanske drhali – jugokomunajzli nas , namreč, še naprej tlačijo in vodijo v pogubo! In kdo leze komu v balkansko – srbsko rit, pa ni težko ugotoviti: vi in ostala antislovenska jugodrhal, katerim samostojna in svobodna slovenija nikoli ni bila najintimnejša opcija….

 • Steiermark

  Ne vem, po kakšni logiki si upa kdo omenjati tako “ustaše” , ki naj bi delovali na hrvaškem ter omenjati njihove “povezave” z nacisti, ko pa imamo, pri nas in marsikje po Evropi, komuniste in potomce najbolj zločinskih morilcev in roparjev ter zaveznikov z nacisti in fašisti, v kakršni preobleki se danes tudi javno razgaljajo, in ta drhal nam vlada, žuga in prepoveduje vsakršno pripadnost narodnosti in naši kulturi ter veri. komuniste – pedofilske morilce in roparje, ki bi pa danes, njihov “podmladek” želel izesti ponovno nacionalizacijo premoženja, ki smo ga ustvarili sami, v znoju in ne kot njihovi starši, komunistične podgane, ki so in še ropajo, naše premoženje – državno, ne plačujejo davkov, svoje naropano imetje skrivajo po fiskalnih oazah in istočasno rjovejo, kako je potrebno uvesti, neki “demokratični” socializem, ki je v preteklosti že povzročil, vsaj 100.000 žrtev , samo med Slovenci! Posledice in nadaljevanje marxizma se jasno prepoznava v uvažanu islamistov in njihovi nastanitvi v Sloveniji, z vsemi privilegiji in svoboščinami ki jih pa nam, negirajo, ki posegajo v našo svoboddo in naš obstoj, ter se preganja nas, oblasti, nas, avtohtone in svobodomiselne potomce in nadaljevalce evropske – krščanske kulture, s katero je tudi nastala, bogata Evropa, katere bogastvo pa sedaj uživajo tujci – mohamedanci in tudi jugomigranti, katere so nam pravtako, z istim namenom, kot islamce, navlekli ti rdeči marxovi bestialni nasledniki!

  • črnaovca

   Tule je bil objavljen seznam po drugi vojni nacionaliziranih podjetij ki so jih potem vodili neuki komunisti. Vsa ta podjetja so se v bivšem za nekatere tako osovraženem sisitemu razvila o propadla po osamosvojitvi ko je oblast dovolila divjo privatizacijo in so jih dobili v roke naši.

   • Steiermark

    Katera oblast in kdo so “novi” lastniki? Ali še nisi videla v svoji kristalni krogli resnie, da je vse do ddelo in nadaljevanje ropanja s strani komunistov, ki so po vojni, za pridobitev premoženja klali lastnike ter njihove otroke, da se jim nebi mogla zgoditi “resnica in pravica”, ki jo bi zahtevali tile otroi oz. potomci le teh, če bi ostali živi…. in ali niso največji “kapitalisti” postali ravno rdeči direktorji, ki so si po osamosvojitvi, s pomočjo ostale komunistične drhali, ki še nas vedno drži v šahu, kar prilastili podjetja, s katerimi, so v komunizmu , po diktatu rdečih zločincev tudi upravljali? Ali si nesposobna čaravnica, ki nemore videti resnice , ker ji kot takšna ni všeč ali pa si navadni bebec!

    • črnaovca

     Očitno si ti danes zadolžen da pljuvaš tja v tri dni. Nič nisem pisal kdo je plenil po podjetjih le ti vidiš samo ta leve.
     Vprašanje je do je to dopustil? Pogoje je ustvarila polovičarska Demosova oblast ker ni izvedla lustracije to pa za to ker je bilo tudi v Demosu kup komunisatov in tajnih sodelavacev.

     • Steiermark

      Bumbar zagovedni, tvojo “resnico” ohrani za kasneje, ko boš poklican na lizanje komunajzlarsko pederskih r…..iti

   • Soave

    ? ? ? no, no ! Tako enostavno pa le ni bilo.

 • črnaovca

  Evropa se manj boji komunizma kot fašizma in nacizma. Niso še pozabili holokavsta in podobnih grozot. Komunistom so marsikaj spregledali ker so se skupaj borili proti nacizmu. Sicer se pa vsak režim razglaša za najbolj pravičnega in se brani z vsemi sredstvi. Kar poglejte si burjo ob Šiškovih zamaskiranih trebušastih humoristih

 • Štalmajster

  https://www.youtube.com/watch?v=jIppnU2nKBc&feature=youtu.be&t=62
  Ma bejšte no. Ž mediji po svetu trobijo isto zgodbo. ;- Zaradi stvari, ki bi jih morale imeti TRDNO pod kontrolo državne varnostno obveščevalne službe, vojska, policija, (razne nevladne organizacije in EU kamarila, ki minira normalno funkcioniranje države)……. se potem pojavljajo reakcije ……. ala Breivik ,……..ala nacional-socializem …… domobranstvo ………

  “Es ist eine kleine wurzellose internationale Clique, die die Völker gegeneinander hetzt, die nicht will, dass sie zur Ruhe kommen”

 • bubamara

  Biti domoljub ali nacionalist je velika razlika. Hrvat ni domoljub ampak nacionalist. Pa ni važen ali je rdeč ali ustaš.

  • Štalmajster

   Daj razloži mi zakaj imamo mi Nacionalno RTV ? namesto domoljubne RTV?

   • bubamara

    Kako boš imel domoljubno TV pri narodu, ki se mu v večini ebe za svojo tradicijo.

    • Štalmajster

     Torej smo …….. NACIONALISTI ;-)))))
     (V kratkem me bodo NACIJI spet orubili za davek na RTV lažnive, hujskaške kište. ;-(((

     • bubamara

      Nacionalisti do samega sebe pa smo; to je pa res.

  • Steiermark

   Kaj pa tebe moti, če je Hrvat na hraškem, nacionalist, to kar manjka nam v Sloveniji!

   • bubamara

    Seveda me moti, ker misli, da je več vreden kot Slovenc, zato tudi zahteva ozemlje, ki ni bilo nikoli Hrvaško. Če bi bili domoljubi, ne bi segali po ozemlju sosednjih držav.

    • Steiermark

     Ti si malo narobe razlagaš nacionalizem , ki se izraža vee domoljubju in ne po okupaciji sosednjih dežel, do katere so jim ddali pravico tisti, rdeči revolucionarni prasci, ki so v Slovencih zatrli – prepovedali sentiment nacionalizma v Sloveniji in tudi domoljublja in zaradi svoje pripadnosti internacionali in drugim zločinskim načinom razmišljanja, podarili naša ozemlja Hrvatom! To pa dobro veš, kdo so bili ti “darežljivci”, ki so poleg šenkovanja naših ozemelj nam navlekli drhal iz jugosrbije, ki danes kar vlada Slovencem (ker Slovenci, se še vedno sramujejo pripadnosti rasi oz. naciji ter nimajo zavesti in niso ponosni na to, kar so – kateri so…), ki so po naročilu tita in ostalih rdečih prascev uvajali neko jugosrbsko pripadnost, ki se pa v celoti ni prijela, po kateri je bilo preganjano in zavrženo dejanje, če si se izjasnil, da si Slovenec……..Hrvati so pač bolj domoljubni in si držijo tudi tisto, kar jim je pedofilski morilec in ropar tito, namenil, s kardeljem in ostalo jugokomunajzarsko gnilobo!

     • bubamara

      Domoljub ljubi svojo domovino. Nacionalist ljubi svojo domovino in obenem misli, da je njegov narod več vreden kot ostali narodi zato je do njih agresiven. Hrvati so nacionalisti in na to ponosni.

 • Djuro Sumar

  Države, v katerih ima cerkev (ni pomembna veroizpoved) odločilno besedo, nimajo prihodnosti in so nevarne za ves ostali svet. Hrvaška ni nič manj nevarna kot so muslimanske države. Cerkev je največje zlo človeštva, ateizem pa njegova rešitev.

  • bubamara

   Ateizem ne obstaja, to je bilo na tem portalu že večkrat komentirano. Vera v rdečo zvezdo je tudi vera. Problem je v ljudeh, ne v veri. Ljudje zlorabijo vero za opravičilo doseganja cilja.

   • Djuro Sumar

    Ti si navaden osel. Poguglaj besedico ateizem in se poduči. Tega si nisem izmislil jaz, tako kot si nisem izmislil pekla in nebes, v katera ne verjamem. Rdeča zvezda nima s tem prav nobene zveze.

    • bubamara

     Definicija govori o veri v obstoj višjih bitij, jaz govorim o verskem prepričanju. Če slediš nekemu gibanju potem si njegov vernik. Upam, da sem razjasnil.

     • Djuro Sumar

      Torej, če sledim gibanju za čisto okolje, sem vernik.
      Ne moreš ti kar sam odločati o teh stvareh. Sem ti povedal, da poguglaj besedo ateizem in prenehaj pisariti oslarije.

  • Olga2345

   “Ateizem” v rdečo zvezdo in komunistični totalitarizem?

  • xtc

   Saj jo bo dobila po celi EU nazaj in komunisti se boste morali sprteobrniti ali pa boste šli z islamisti za Azijo in Afriko,boš videl kako še boste moliri rožen kranc,kot naviti.

 • Olga2345

  Levičarji (prebarvani komunisti ali kulturni marksisti) rabijo tudi zunanjega sovražnika, da zakrijejo cirkus M. Sarca! Komunizem=nacizem=fašizem=islamizem!

  • Hun

   kristjani so si od razpada Rimskega imperija na dva dela…katolik-zahod in pravoslavc-bizanc- vzhodni imperij…sovrazniki..da ne govorim o Angleskih protestantih, ki so z Židi in pohlepom po materialnim bogatstvom se hujsi od vecine v Vatikanu

 • xtc

  Še ena norost SLO levakov,ki mislijo,da bodo tako premagali Hrčke,ki so jih defacto glede Zaliva že premagali,butasti SLO levaki ne dojanejo ,da je podpora EU,ZDA in Nemčije Hrvatom ,dejansko že napovedalna sodba sodišča,saj bodo slednji pritisnili na sodišče,ki bo odločilo v prid Hrvatom in to so opozorili že nekateri mednarodni pravniki,da bo težka saj imajo Hrčki zaveznike težkokategornike.
  Seveda SLO levaki z takimi plačanimi pamfleti v tujih časopisih-zelo podobno se je začela Patrija,kopljejo jamo sami sebi in delajo Hrčke še bolj nepopustljive njihove zaveznike,pa še močnejše njihove prijatelje ,slaboumno abotno ravnanje,ki se nam bo grdo uteplo -kmalu.
  Seveda Pop tTV s tem skuša na vsak način izprositi od Kučana ,da naj še nakreje iovira KKr,ki misli počidstiti komunistično tolpo iz Popa in Akanala-definitivno pa bo tole le še bolj prililo olja na ogen in KKR bo verjetno kmalu začel vlagati miljonske tožbe proti SLo.

 • Ales

  Avtor članka, navaden lažnivec si, ki preobrača resnico. Na TV je lepo pokazalo tudi Slovenske zastave. In pozabil si napisati, da so tudi domobranci sodelovali z Hitlerjem.

  • Endri Susilo

   O izdaji Zvera in Tomčeve, ki sta stopila na Junkerjevo stran, pa si ne upa pisati. Me prav zanima, kako bo njuno izdajo komentiral.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!