fbpx

Kam pelje Putinova propaganda: Rusinja bi ukrajinskim otrokom rezala “gobce” in “ušesa”!

Foto: epa

Zdi se, da je Putinova propaganda v kombinaciji s sovjetsko imperialno patologijo in frustracijami zaradi uspešnega ukrajinskega upora v Rusiji privedla do kulminacije najbolj nizkotnih strasti. Portal PAP poroča o tem, kako je neka Rusinja po telefonu moža nagovarjala k izvajanju strahotnih vojnih zločinov nad ukrajinskimi otroci, ki niso želeli slikati zločinske ruske simbolike, povezane s praznovanjem dneva zmage. 

Vsakodnevno se razkrivajo novi in novi dokazi o strahotni okrutnosti ruskih vojakov do Ukrajincev. A kot kaže zločini, ki jih soldateska Vladimirja Putina izvaja na ženskah in otrocih, ni le v domeni njegovih vojakov. K nečloveškemu ravnanju vojake nagovarjajo celo njihovi najbližji, poroča Polska Agencja Prasowa.

Ukrajinske obveščevalne službe so prestregle pogovor med ruskim vojakom in njegovo ženo, ki živi v bližini ukrajinske meje. V njem je bilo slišati, kako bi ona ukrajinskim otrokom vbrizgavala drogo, jim gledala v oči in govorila: “Crknite” v trpljenju. O šokantnem posnetku je poročala tudi Ukrajinska pravda.

Prikaz, kako je bil spočet simbol ruske invazije “Z”. (Foto: Twitter)

Ženska naj bi bila razburjena, ker so ukrajinski otroci zavrnili risanje ruskih simbolov, povezanih s praznovanjem dneva zmage. Zaradi tega je še predlagala kaznovanje z drugimi strahovitimi mučilnimi metodami, kot je rezanje “gobcev”, izrezovanje zvezd na hrbtih in rezanje po enega ušesa dnevno.

Domen Mezeg