fbpx

Neznanec posilil švedskega levičarskega politika: Ta trdi, da zaradi političnega prepričanja!

Patrik Liljeglöd (foto: Facebook)

Policija preiskuje izjavo politika levičarja, ki trdi, da je bil zaradi svojih političnih prepričanj napaden in posiljen. Policija primer še vedno preiskuje.

Patrik Liljeglöd, vodja levičarske stranke v Falunu v osrednji Švedski, je v četrtek zvečer povedal svojo zgodbo na srečanju sveta. Povedal je, da se je konec julija vrnil domov, ko se mu je približal neznanec in mu grozil z nožem.

Sebe predstavil kot politično žrtev
“Bil sem brutalno obsojen in posiljen pod pretvezo, da sem levičarski. Besede in stavki, ki jih je izrazil napadalec, so imele jasno povezavo z aktivno politiko. Tukaj stojim, da vam povem, da to kaj se mi je zgodilo, ni nekaj, kar mi je všeč, ta incident bi rad zakopal tako globoko v korito, da kdo drug razen mene o tem nebi vedel ničesar. Vendar to zadeva nas vse! Tukaj stojim, ker glede na moje globoko zakoreninjeno prepričanje, da je demokracija sestavni del naše družbe, čutim, da moram,”
so bile besede Liljeglöda.

Foto: iStock

Za napad še ni bil nihče aretiran, vendar policija preiskuje incident že od poletja. “Pregledali smo območje kaznivih dejanj in rezultate poslali v Nacionalni Forenzični center, vendar še vedno čakamo na njihovo analizo,” je novinarski agenciji povedal Stefan Dangardt. Če se izkaže, da je motiv njegova politična pripadnost, potem očitno gre za zločin iz sovraštva.

Liljeglöd je v četrtek naznanil, da ne bo odnehal ter zapisal: “Nič ni pomembnejše od demokracije, ljudje vsak dan umirajo zaradi pravice do demokracije in pravice, ki smo jo podedovali zaradi boja naših staršev in za katere se moramo še naprej boriti.”

D. Š.