Oblasti v Nemčiji zaprle muslimanski vrtec, povezan z radikalnimi islamisti

Foto: Voice of Europe

Oblasti v Mainzu so odvzele dovoljenje za obratovanje edinemu muslimanskemu vrtcu v državi zaradi obtožb, da je ustanova v zvezni deželi Porenje – Pfalška promovirala salafizem.

Predsednik mladinskega urada Detlef Placzek je povedal, da vrtec ne more naprej obratovati, saj, kot poroča Voice of Europe, zaradi promoviranja salafizma ne sledi nemški ustavi.

Placzek je povedal, da so bile oblasti dolžne ukrepati, potem ko se je vrtec izkazal za nevoljnega ali nezmožnega “zagotoviti pogoje, potrebne za dobrobit otrok”. Direktor vrtca Arab Nil-Rhein Samy El Hagrasy je zavrnil obtožbe o ekstremizmu in jih označil za grozne. El Hagrasy vztraja, da je njegova ustanova spoštovala nemško ustavo, odločitev o zaprtju pa se mu zdi “nerazumljiva in skrivnostna”.

Povezave s terorizmom
A vse ni tako, kot to skuša predstaviti El Hagrasy. Vrtec Arab Nil-Rhein se je prvič znašel v središču pozornosti že leta 2012, ko je mošejo, odgovorno za vrtec, obiskal kontroverzni salafistični imam Muhammad al-Arifi, ki ima prepoved vstopa v Veliko Britanijo, na Dansko in v Švico zaradi “ekstremističnih stališč”.

Muhammad al-Arifi (Vir: Twitter)

Lansko leto pa so se pojavile informacije, da so v vrtcu delili “neprimerno gradivo” ter da je islamski center vpleten v sodelovanje  s še enim salafističnim ekstremistom. Tokrat je bil to predavatelj Abu Ameenah Bilal Philips, ki ima prepoved vstopa v Združeno kraljestvo, Avstralijo, na Dansko, v Kenijo, Nemčijo. Ravno tako so ga izgnali iz Bangladeša in aretirali na Filipinih zaradi napeljevanja in rekrutiranja ljudi za teroristične aktivnosti.

Abu Ameenah Bilal Philips (Vir: Twitter)

Za vseh 18 otrok v starosti med tri in šest let, ki so obiskovali salafistični vrtec, je že predvidena selitev v druge vrtce v mestu do 31. marca.

Ivan Šokić

 • Novakec1

  A tile bodo namest muti Merklce?

 • Olga101

  Končno!

 • xtc

  Mislim ,da bi strogo islamske vrtce morali ukiniti.

 • Van Der Waals

  ČAK ČAK TO JE POMOTA… MERKELCA JE PODPISALA MARAKEŠKI DOKUMENT!

 • skorpijon93

  si uvažaš to dobiš, povratka nazaj pa ni več, papa

 • Miha

  Islamskih vrtcev sploh ne bi smelo biti. Če pridejo živet v države z drugo kulturo se pač morajo privaditi na drugačno življenje. To je vsem jasno. Saj morajo vedeti kaj jih čaka. Pojdite vi v drugo državo z drugačno kulturo pa boste morali živeti tako kot je v njihovi državi. Ne slepite se.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!