fbpx

“Otroke sem pobil”, oče na Pagu sredi noči hladnokrvno pometal štiri otroke z balkona

Hrvaška policija (vir: twitter)

Katica Rođak, mati štirih otrok, starih od 3 do 8 let, ki jih je pošastni oče Josip Rođak v četrtek zjutraj na otoku Pagu pometal čez balkon na beton, je za Večernji list opisala, kaj se je dogajalo.

Večernji list materine besede povzema takole: “Niti slutila nisem, kaj bo naredil. Ob 5.56 me je vprašal, ali spim. Malce sem se obrnila k njemu, potem pa v trenutku spet zaspala, niti slutila nisem, kaj bo naredil. Mislila sem, da je vstal, ker odide vsako jutro v trgovino po kruh in klepeta z gospodom Bernardom.”

Potem, pravi, je naenkrat zaslišala krik: “Mislila sem, da je ta deklica, ki je v kritičnem stanju, na mobitelu spustila kakšno glasbo in to je to. Ko je prišel v sobo, sem slišala, kako škriplje parket in videla, kako je deklico, ki je imela operacijo, zagrabil za roke in jo nesel. Vrnil se je in hladnokrvno rekel: “Otroke sem ubil!””

Ko jih je pometal, se je odpravil na policijo
Pripoved zaključi: “To je vse, kar vem. Jaz sem mu rekla: “Pošast, kam zdaj bežiš,” on pa je odšel na policijo in se prijavil.” Dodala je: “Tega mu ne morem oprostiti.” Ponavlja, da je bil dober oče in otrok prej ni zlorabljal: “Niti midva se nisva prepirala. Pil je tablete Normabel za pomiritev in tiste za odmaševanje žil, ter tablete za pritisk.”

Priznava, da so imeli z najstarejšo hčero probleme in da je center za socialno delo prihajal že prej, a trdi, da z možem ni bilo nikakršnih problemov: “Nikakršnih signalov ni dajal, nisem vedela, kaj se bo zgodilo. Ko so mi rekli je bilo, kot bi mi odsekali noge. Dol sem tekla v spodnjicah in vdela okrvavljene otroke.”

Rođakova pravi: “Deklica, ki ji je iznakazil oko, me je včeraj vprašala, ali bo oče še živel z nami. Rekla sem: “Ne.” Prestrašena je.”

Škandal24