fbpx

To je dijak, odgovoren za eksplozijo na krimski srednji šoli: umrlo že 17 oseb, vključno z napadalcem!

Vladislav Roslyakov (Foto: Twitter)

Identificirali so osumljenca za današnji napad na politehnični srednji šoli na Krimskem polotoku, in sicer gre za za 22-letnega dijaka, ki je storil samomor, potem ko je z eksplozijo naprave neznanega izvora povzročil smrt 17 oseb, je sporočil vodja samooklicane Krimske republike Sergej Aksjonov. 

Po besedah Aksjonovega je osumljeni morilec po napadu storil samomor, in sicer se je ustrelil. “Bil je dijak četrtega, zadnjega letnika na politehnični srednji šoli, kjer je prišlo do napada.”

V skladu z uradnimi informacijami je število ubitih v napadu, med katerimi je večina dijakov, naraslo na 18. Očitno zato, ker je pri tem upoštevan tudi osumljeni morilec, ki je po napadu naredil samomor. Čeprav so nekatere priče napada med drugim zatrdile, da naj bi bilo vpletenih več zamaskiranih napadalcev, Aksjonov v izjavi za medije ni navedel, da naj bi imel osumljeni pomagače.

Foto: Twitter

Foto: Twitter

https://twitter.com/saysthekremlin/status/1052556862753857537

Sprva sumili, da gre za eksplozijo plina
Ruski preiskovalni odbor je osumljenca imenoval kot 18-letnega Vladislava Roslyakova, in ne 22-letnega, kot so mediji sprva poročali. Ob tem je dodal, da se incident ne smatra več kot teroristični napad, ampak kot večkratni umor. Russia Today poroča, da so mediji sprva poročali, da je v krimski srednji šoli prišlo do eksplozije plina, nato pa so ugotovili, da je za močno eksplozijo odgovorna improvizirana eksplozivna naprava, ki je eksplodirala v šolski kantini v prvem nadstropju.

Foto: Twitter

Foto: Twitter

Gre za prvi večji napad na območju Krima, odkar je regija leta 2014 na agresiven način postala del Rusije. V Rusiji masovna streljanja po šolah niso nekaj vsakdanjega, zato današnji napad primerjajo s tragedijo v Beslanu leta 2004, v kateri je na prvi šolski dan umrlo 333 ljudi, več kot 800 ljudi pa je bilo ranjenih. Aksjonov je po navedbah STA razglasil tridnevno žalovanje, ruski predsednik Vladimir Putin pa vsem svojcem izrazil sožalje ter obljubil temeljito preiskavo.