V Nemčiji bodo omogočili deformacijo spola že ob dopolnjenem 14. letu starosti

V Nemčiji uvajajo možnost spremembe spola za vse otroke, starejše od 14 let. (Foto: Instagram)

V Nemčiji uveljavljajo možnost za “spremembo spola” ob dopolnjenem 14. letu starosti. Osnutek novega zakona je bil predstavljen v četrtek. 

Osnutek nove zakonodaje, ki bo omogočalo spolno deformacijo za vse starejše od 14 let, je med drugim predstavil zvezni minister za pravosodje Marco Buschmann. Vse tri vladne stranke – Socialni demokrati (SPD), Zeleni in liberalci (FDP) – se strinjajo, da je treba zakonodajo o statusu transseksualcev nadomestiti z novim zakonom, poroča Remix News

Novi zakon o samoodločbi bo nadomestil starega, za katerega nemška levičarska vlada trdi, da je diskriminatoren in zastarel. V skladu z novimi pravili, izoblikovanimi v političnih pogajanjih med vladnimi strankami in pristojnimi ministrstvi, bo lahko vsak, ki bo starejši od 14 let, svobodno “spremenil” svoj spol.

Transseksualna propaganda se izvaja tudi prek otroške zabave. (Foto: Instagram)

To bo mogoče brez zdravniškega pregleda ali izvedenskega mnenja, in sicer s preprostim matičnim postopkom. Pričakuje se, da bo zakon odprl vrsto zahtevnih vprašanj, denimo o udeležbi transžensk v športu. Gre za potezo, ki so jo nedavno preprečile številne mednarodne športne organizacije. Prav tako zakon omogoča “spremembo spola” med ločitvenim postopkom za dosego ugodnejšega izida.

V Švici nekateri “spremenijo spol“, da bi se lahko predčasno upokojili
V nekaterih drugih državah, denimo v Švici, so posamezni moški celo spremenili spol, da bi se lahko predčasno upokojili. In čeprav je statistično redko, je za nemškega ministra nekaj “povsem sprejemljivega”, da se spolna identiteta oseb razlikuje od njihovega biološkega spola. Buschmann je prepričan, da so dolga leta te ljudi dojemali kot paciente in kot da je z njimi nekaj narobe, sedaj pa skušajo takšen pristop opustiti.

Starši naj bodo pozorni na to, kakšno zabavo nudijo svojim otrokom. Homo/Transigračke. (Foto: Instagram)

Prepričan je, da bi morali vsako osebo obravnavati s spoštovanjem. Namen nove zakonodaje po njegovem mnenju ni spodkopavanje družbenih odnosov, marveč zadostitev ustavi na področju zagotavljanja svobode in enakega dostojanstva. V Nemčiji pa transspolnosti ni sprejel zgolj politični razred, marveč so jo sprejeli tudi mediji.

Transpropaganda na nemški TV v polnem razmahu brez upoštevanja škodljivih stranskih učinkov
Nemški televizijski programi objavljajo številne trasspolne vsebine, pri čemer zanemarjajo resne stranske učinke njihovega predvajanja. Med njimi so operacije za “spremembo spola”, zdravila za preprečevanje spolnega zorenja itd. Med škodljivimi posledicami navajajo psihična obolenja, rak in osteoporozo. Nekateri v stranki Zelenih so prepričani, da bo nova zakonodaja ne le izboljšala življenje transseksualcev, ampak omogočila tudi prepoznavanje spolne raznolikosti.

Domen Mezeg