V Švici aretirali ISIS terorista, ki je pol leta živel v azilnem domu in se pretvarjal, da je begunec!

Slika je simbolna (foto: EPA)

Švicarska policija je aretirala domnevnega terorista ISIS, ki je zadnjega pol leta živel v Švici kot prosilec za azil.

Švicarska policija je v soboto, 23. novembra, 2019 aretirala domnevnega pripadnika ISIS, ki je živel v azilnem domu v mestu Altstätten, preden je bil premeščen v drug azilni center v Kreuzlingenu.

Ostali migranti, ki so živeli v azilnem domu v Altstättenu so se pritoževali, da se je osumljeni hitro imenoval za glavnega in začel ostalim deliti ukaze.

Teroristi izkoristili priliko

Ko so ga prestavili v Kreuzlingen ga je več migrantov prepoznalo kot posameznika, ki se je boril za Islamsko državo. Kmalu se je pojavila tudi fotografija na kateri je bil oblečen v vojaško opremo, kar je dalo tožilstvu razlog za aretacijo.

To ni prvi primer, kjer se je terorist ISIS izdajal za zgolj običajnega “begunca”, ki naj bi bežal pred vojno. Lansko leto je na sojenju v Hamburgu 27-letni “sirijski prosilec za azil” znan kot Mohamed A., po pisanju Breitbarta priznal, da so mu njegovi nadrejeni naročili, naj gre v Evropo kot prosilec za azil in počaka na nadaljna navodila v Nemčiji.

Nemška obveščevalna služba je že leta 2016 svarila, da je več stotin pripadnikov ISIS prišlo v Evropo pod krinko prosilcev za azil.

Ivan Šokić

 • Andrej

  No ja, uspeh sicer ni velik, nekaj pa je. Čez 10 let bodo morda že drugega odkrili. Pri nas niso še nobenega, pa jih gre ogromno čez našo mejo, ki sploh ni meja, ampak sirove luknje.

  • macon

   Se bodo že prej sami odkrili, ko bodo izvedli nov množični pokol.

  • Jernej

   Tega v Svici ni in ne bo. Lp

 • Stajerka

  ….pri nas pa prebiraš, da tožilka za poskus umora taksista zniža zahtevano kazen……čeprav se osumljeni ne počuti nič krivega…..celo nasprotno, pravi, da mu ni žal in ga je hotel ubit/bi moral umret, ker je tako zahteval Alah……
  …..naše sodstvo še za mafijo ni več dobro…..takšne oblike kretenizma sodobna družba še ni klasificirala……

  • KAPIBARA

   Pa kaj se čudiš ?
   Naše tožilstvo umor, spremeni v uboj.
   Seveda pa moraš, da to olajšavo dobiš,biti sodničin sin..

 • Olga101

  Naši teroristi iz Murgl javno kažejo svojo pripadnost, pa nič!

  • pajot

   Še kako res je. In naši umski omejenci jih mirno volijo v parlament. In jim rihtajo visoke pokojnine.

 • xtc

  Samo sanitarni odstrel.