[Video] “ISIS in droge na vsakem koraku!” Kurdski in jazidski begunci v migrantskih taboriščih v Grčiji se bojijo za svoja življenja!

Migranti v Morii, Grčija(vir: twitter)

Kurdi in Jazidi se bojijo za svoja življenja. Nastanjeni v begunskih taboriščih na grškem otoku Lezbos so mislili, da se bodo na Zahodu rešili teroristov Islamske države, a so kmalu ugotovili, da so teroristi z njimi v istem taborišču. Še več, teroristi ISIS še naprej terorizirajo svoje žrtve, grške oblasti pa se v zadeve migrantov ne vtikajo.

“Moje življenje je v nevarnosti od prvega dneva, odkar sem prispel sem. Še vedno se nisem uspel dobro naspati,” je povedal eden od prebivalcev neslavnega migrantskega taborišča Moria za ekipo novega dokumentarca “Borderless” (v prevodu “Brez meja”), ki nastaja pod taktirko kanadske neodvisne novinarke in aktivistke Lauren Southern.

Intervjuvani prosilec za azil trdi, da so se v begunsko taborišče infiltrirali teroristi Islamske države: “ISIS je tu … Lahko posiljujejo, morijo in kradejo. In povsod so droge.” Pri tem se teroristi poražene Islamske države izživljajo nad manjšinami, ki so jih navajeni preganjati še od svojih dni na Bližnjem vzhodu. “Napadajo manjšine, kakršni sta jazidska in kurdska. V zadnjem času so ubili štiri Kurde.”

Prebivalci migrantskega taborišča so se pritoževali, da grška policija nima posluha zanje, kar niti ne preseneča, saj je splošno znano dejstvo, da Grki želijo migrante v kar najkrajšem času namestiti v bližino makedonske meje, od koder ti lahko nadaljujejo svojo pot proti Zahodu. “Večkrat smo jim rekli, naj namestijo kamero, da se vsaj lahko zaščitimo,” je povedal eden od migrantov, a so varnostni organi njihovo prošnjo po poročanju RT zavrnili.

Migrantsko taborišče je bilo namenjeno 3.000 migrantom, zdaj jih gosti 10.000. Razmere so grozovite, nasilje je vseprisotno. Producent dokumentarca Borderless, ki se trenutno nahaja v zadnjih korakih produkcije, Caolan Robertson je za RT povedal, da se v taborišču dogajajo “katastrofalne reči”. “Ni nobene varnosti. Ni nikakršnega nadzora,” je povedal Robertson med opisovanjem občutkov, ko se je nahajal v taborišču.

Najbolj pa presenečajo zgodbe beguncev, ki so res bežali pred teroristi. “Nekdo nam je povedal, ni želel pred kamere, da je razlog, zakaj je pobegnil z Bližnjega vzhoda, beg pred radikalnim islamom,” je povedal Robertson. “Ko so prispeli v Evropo, so se v nekaj dneh znašli na istem.”

Res je žalostno, da imamo v Evropi nefunkcionalen sistem za podporo beguncem, ki resnične begunce spravlja v nevarnost, medtem ko nagrajuje kriminalce in teroriste, ki se požvižgajo na naše zakone, običaje in način življenja.

Ivan Šokić

 • Andrej

  Svet je genialen. Razbili so ISIS kalifat, niso pa zaprli članov. Ti so se sedaj raztepli po vsem svetu in na skrivaj, v ilegali, nadaljujejo svoje delo. Pa še povabljeni so. Genialno.

  • Common Sense

   Pravi levičar nikoli ne gleda dva koraka naprej. Pravi levičar se ne znajde v kakofoniji svojih lastnih zmedenih misli. Zato se se ne more logično odločati. Niti eden od največjih apologetov levice ni naredil kakšnega tehničnega faksa (elektro, strojna, metalurška, famracevtska, medicinska, matematična, fizika, biologija, ….). Tam je pač potrebna logika. Na FDV in FF pač ne.

 • soc

  Zakaj neki Slovenija ne sprejme 500 ali celo 1000 jazidov ter nažene islamske socialne turiste? Aja, kristjani niso zaželeni v levičarski politiki…

 • janezxy

  Adi bi to humano rešil v enem mesecu.Brez velikega pompa.

 • Nata

  + + + + + + + + In kaj naj potem taki barabini počno v EU ??
  Saj je jasno, zakaj si prišli. Živet na račun EU, ter uvajat svoje šeriatsko pravo !!Kako se lahko nekaj takega dogaja v teh centrih ?? Ni nobenega nadzora ?? Pa ja de ?? Nadzor ? Dopustijo, da pobijajo ljudi druge vere. Ko bodo le ti zunaj, bodo pobijali Evropejce !!

  Kaj je sedaj politiki ?? Se vam je taradi denarja čisto skisalo ? Kaj res gledate samo na svoje dobro plačane riti ??

 • Olga101

  Isis=komunistični revolucionarji!

 • Clemen J.

  Seveda se bojijo če pa imajo povsod naokrog kozjejebce

 • abc

  Šokiću, pozabil si povedati, kdo je ISIS ov glavni sponzor in jih tudi ščiti, ter evakuira iz območij, kjer bi jih vladina Sirska vojska in Rusi zmleli.
  https://www.logicno.com/vijesti/video-americka-koalicija-evakuira-isil-iz-sirije-u-irak.html

 • abc

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!