fbpx

[Video] Ljubezen po uzbekistansko: Mož se je nad svojo nevesto znesel s pestjo!

Ženin se je nasilno znesel nad svojo nevesto (Foto: Twitter)

Poroka naj bi predstavljala enega najlepših dogodkov v življenju. Tega pa za svojo poroko zagotovo ne bo mogla reči mlada nevesta iz Uzbekistana, ki je bila na poročnem slavju namesto izrazov spoštovanja in ljubezni s strani novopečenega moža deležna udarca pred vsemi prisotnimi svati.

Ko si človek pogleda utrinek s poroke uzbekistanskega para, ga ta upravičeno razjezi. V nekem trenutku se namreč ženin brezobrazno znese nad svojo ženo. Razlog za napad pa je milo rečen bizaren – ženina je zmotilo, ker ga je žena premagala v igri med nazdravljanjem.

Do napada je prišlo v prisotnosti vseh svatov po tem, ko je bil par med poročnim slavjem povabljen na oder z namenom, da sodeluje v tekmovanju. Nevesta sodeč po odzivu napada nikakor ni pričakovala. Šokirana in obupana nevesta si je po udarcu roko položila na glavo, preden je s tal dvignila belo poročno obleko, z odra pa sta jo pospremili dve ženski.

Pravice žensk v Uzbekistanu so na sramotno nizki ravni
Če je moški, najverjetneje ženinova priča, ki je stal ob ženinu, sprva deloval, kot da se ne bi zgodilo nič kaj takega, je ta kaj kmalu pokazal, da je nad dogajanjem šokiran. Da bi odvrnil pozornost od dogajanja, se je živčno zazrl v telefon, medtem pa je bilo mogoče poslušati glasbo in videti utrip disko luči. Ženin ni pokazal znamenja obžalovanja. Ostal je namreč na odru, kot da se ne bi pred tem primitivno spravil na ženo, in strmel v utišano množico, ki je še pred nekaj trenutki na ves glas bodrila par.

Žal ni znano, kaj se je zgodilo po koncu snemanja. Uzbekistanski organi pregona zadeve po poročanju Daily Maila niso želeli komentirati. Za Uzbekistan je sicer znano, da gre za državo z zgodovino dogovorjenih porok, čeprav so te danes manj pogoste. Ni pa povsem jasno, ali je šlo v tem primeru za dogovorjeno poroko ali ne.

Posnetek poroke je postal viralen na družbenih omrežjih v osrednji Aziji, ljudje pa so se jezno odzvali na Twitterju. “To je tako žalostno,” je ena oseba zapisala na platformi družbenih medijev. “Upam, da bo našla pogum, da ga obtoži in da ta odgovarja za svoja dejanja. Kakšna groza!”, je napisal drugi. “Dobro, da je bilo to objavljeno na internetu, da bi se osramotilo tega groznega človeka. Upam, da ji bo uspelo ubežati stran od njega,” je zapisal tretji.

Bizarno je, da to ni prvi videoposnetek, ki v Uzbekistanu prikazuje ženina, ko ta svojo jezo z nasiljem stresa nad svojo ženo. Leta 2019 je pozornost javnosti namreč pritegnil posnetek podobnega fizičnega napada v Uzbekistanu, ki je prikazoval ženina, ko je ta jezno udaril svojo nevesto, potem ko ga je dražila s pretvarjanjem, da mu je vzela kos poročne torte.

Nina Žoher