fbpx

Malomarni voznik avtobusa povzročil smrt petih osnovnošolcev, 23 jih je poškodovanih

Foto: Youtube

Šofer šolskega avtobusa, 24-letni Johntony Walker iz Teneseeja v ZDA, je bil aretiran in obtožen zaradi neprevidne vožnje, ogrožanja z nevarno vožnjo in umora v prometni nesreči, saj je v nesreči umrlo 5 osnovnošolcev (drugi viri navajajo 6 žrtev), 23 pa jih je poškodovanih. Vzroki nesreče niso jasni, saj je bilo na cesti le eno vozilo (avtobus), cesta pa je bila suha in brez posebnosti.

Z avtobusom se je po koncu šole peljalo 35 otrok, starih od vrtca do 5. razreda osnovne šole. Avtobus se je prevrnil, vozilo je ‘zavilo’ okrog drevesa in se prelomilo na sredini, zato je velika verjetnost, da je voznik prekoračil tudi hitrost. Sedaj je podan tudi nalog za pregled posnetka poteka vožnje.

Po nesreči so nekateri otroci sami splezali iz avtobusa skozi luknjo na strehi, kjer so počakali na policijsko, gasilsko in medicinsko posredovanje. Nekateri okrvavljeni otroci so bili prepeljani v lokalno bolnišnico, drugi pa so s starši tavali, vidno pretreseni, v okolici nesreče. Zaradi umrlih otrok je pretresena vsa skupnost: od otrok in staršev, do vseh služb, ki skrbijo za javno varnost.

A. B.