fbpx

Lastnik apartmaja na Rabu z lopato nad tiste, ki si drznejo na “njegovo” plažo! Pri odganjanju si pomaga tudi z megafonom!

Foto: Printscreen

V času, ko se bliža glavna poletna turistična sezona, je na Hrvaškem zaokrožil posnetek lastnika apartmaja z otoka Raba, ki je turista sredi belega dne napadel z lopato, ker ga je zalotil na “njegovi” plaži. Ljudje so se v večini na obnašanje odzvali z zgražanjem. Očitno pa ne gre le za enkratni izpad.

“Ta moški je že napadal ljudi, zaradi istega razloga. Prisvojil si je obalo in jo zagradil. Na ta način terorizira že vrsto let,” je v izpovedi za hrvaški 24Sata zaupal eden izmed bralcev, ki moškega pozna.

Letos si je kupil megafon
S policije so sporočili, da o incidentu niso bili obveščeni. Sodeč po odzivih je bilo opaziti, da večina ne odobrava obnašanja lastnika apartmaja. Le redki so tisti, ki ga branijo. Bralka, ki je posnetek poslala na uredništvo hrvaškega medija, je ob tem dodala, da na žalost ni neobičajno, da moški prične kričati, žaliti in naganjati ljudi takoj, ko se približajo “njegovi” plaži. To leto pa je očitno nabavil še megafon.

“Samo čakal sem, da pride dol,” je v izpovedi povedal drug bralec, ki je na lastni koži izkusil, kakšen je občutek, če dotični kriči preko megafona. “Vsako leto je enako. Na vhodu je mogoče najti ostanke razbitih kozarcev. Še sreča, da se otroci niso porezali. Vsi na Rabu za to vedo, a se nič ne zgodi,” je zatrdil kritično.

Foto: Printscreen

Nekateri se ne čudijo nad takšnim obnašanjem in ob tem poudarjajo, da ljudje brez kulture in spoštovanja, kot je ta lastnik apartmaja, že 30 let predstavljajo sestavni del hrvaške družbe. Našlo se je sicer tudi nekaj takšnih, ki so se postavili na stran moškega z lopato in v njegov bran zatrdili, da je pač branil svojo lastnino.

Nina Žoher