fbpx

Laž ima kratke noge: Muslimanka na sodišču lagala, da so jo napadli pijani Trumpovi privrženci

Yasmin Seweid (Foto: PrintScreen)

Muslimanska študentka se je zlagala policistom, da so jo na podzemni železnici napadli pijani Trumpovi privrženci. O izmišljenem dogodku je lažno pričala že pred časom, zdaj pa je svoje nekorektno dejanje tudi priznala.

Devetnajstletnica je najprej dejala, da so jo sovražno nastrojeni belci nadlegovali in jo skušali ugrabiti. Srečala naj bi jih na vlaku številka šest na podzemni železnici, že 1. decembra lani. Zdaj je priznala, da je policiste zavajala in dejala, da se to ne bo nikoli več ponovilo. Pravi, da se je o dogodku zlagala, ker domov ni prišla pravočasno in si je “morala” izmisliti prepričljivo zgodbo, s katero bi se staršem opravičila za svoj pozen prihod.

Za prekršek so ji odredili kazen tridnevnega opravljanja javnih del, prav tako mora šest mesecev obiskovati terapevta. Če bo upoštevala dogovor in omenjeno opravila, bo obtožba zoper njeno dejanje zavržena in ostala ji bo samo kršitev. Pri tem je še povedala: “Bila sem neumna. Želim najti način, da se izboljšam.” Sodišče bo primer spet obravnavalo novembra, ko bo najstnica sodniku poročala o svojem napredku.

A. L.