fbpx

Laži osrednjih medijev so presegle vse meje!

Ameriški predsednik Donald Trump (foto: EPA)

Nasprotniki Donalda Trumpa – demokrati in mediji bijejo vojno proti predsedniku. Poslužujejo se podtikanj, s čimer zavajajo javnost, vse to pa je vodilo v nasilne proteste. Težava se pojavlja predvsem v načinu, saj medtem, ko ne najdejo napake pri predsedniku, jo umetno ustvarijo in ga tako z neresničnimi informacijami blatijo. Takšno delovanje pa prinaša še večjo nestrpnost v državi v času, ko bi bilo primerno spodbujati medsebojno strpnost.

Spodletela kandidatka za ameriško predsednico Hillary Clinton se jelotila ameriškega predsednika Donalda Trumpa z objavo, na kateri prikazuje Trumpovo apatijo glede brutalnosti policije. Poteza Clintonove je prisilila celo Associated Press v preverjanje dejstev. Ljudje so tako tudi širili govorice, da se Trump skriva v bunkerju in da so luči v Beli Hiši zato ugasnjene. Navedbe je zavrnil novinar CNN-a, ki pravi, da se luči vedno ugasnejo ob 11 uri zvečer. Na koncu se je izkazalo, da tako slika “apatije do policije” kot slika mavrice, izhajata iz časa predsednika Barracka Obame.

Hillary Clinton je objavila sliko Bele Hiše, kjer na levi prikazuje Belo Hišo osvetljeno z mavrično barvo iz leta 2015, med predsedovanjem Barracka Obame in na desni črno neosvetljeno stavbo, s katero nakazuje na predsedovanje Donalda Trumpa z zapisom: “volitve štejejo.” S to potezo je simbolično želela prikazati Američanom njegovo “brezbrižnost” do policije. Podobno je storil tudi svetovalec Barracka Obame, David Axelrod, ki označuje temno sliko kot “popolno simboliko” s pojasnilom: “če je kdaj država potrebovala, da bi stanovalec osvetlil Belo hišo in ne ogreval, je to zdaj. Žal so luči ugasnjene.” Kot smo omenili že zgoraj, obe sliki izhajata iz časa Obame, kar izniči kredibilnost njune objave. Posledično s takšnimi objavami dosežejo nasprotni učinek.

V določenih poročilih so prikazali Trumpov nastop v smislu, da je pljunil v spomin Georgea Floyda, ki je umrl pod koleni policista. V resnici je Trump do Floydovega spomina izredno občutljiv in spoštljiv, njegovo smrt je označil za “tragedijo”, ki se “nikoli ne bi smela zgoditi.” Dodal je še, da je incident “Američane po vsej državi napolnil z grozo, jezo in žalostjo.” Trump je sicer tudi takoj po smrti Floyda aktiviral FBI in ministrstvo za pravosodje, za izvedbo poglobljene preiskave o tem, kaj se je dejansko zgodilo. A levičarski mediji to spretno prikrivajo in želijo prikazati, da predsedniku sploh ni mar. Skrb predsednika za varnost državljanov so tako izrabili in jo pokazali kot netilo agresivnih protestov. Še vedno ga tudi označujejo za rasista.

Po montiranem posnetku Trumpovega nastopa za javnost so se tako začeli vrstiti dogodki uničevanja in nasilja v Minneapolisu, Atlanti, Louisvillu in v Washingtonu, kar so ponovno prikazali kot Trumpovo krivdo. Politični analitik CNN-a David Gergen pravi, da se Trump označuje kot “predsednik javnega reda in miru,” kar naj bi imelo za učinek izzivanje rase, ki bo vodilo v še več nasilja. Med drugim je podobno zapisala tudi kolumnistka liberalne službe Washington Posta Dana Milbank, ki je zapisala, da so nemiri in uničevaje, plačilo za Trumpovo rasno sovraštvo. Večno histerični Don Lemon je na CNN-u dejal, da je Trump prispeval k okolju, ki smo mu priča danes.

Spomnimo se leta 2018, ko so splet obkrožile slike otrok zaprtih v kletkah s katerimi so nakazovali, da je Trumpova administracija kruta pri zapiranju ilegalnih priseljencev, a kot so mediji dokazali, te slike izhajajo iz leta 2014, ko je bil predsednik Barrack Obama. Če pogledamo situacijo še bolj podrobno, je Trump za temnopolte storil mnogo več, kot katerikoli drug predsednik po Abrahamu Lincolnu.

Temnopoltim je tako omogočil zagotovljeno financiranje tako imenovanih Zgodovinskih črnskih kolidžev in univerz, med katere spadata tudi Spellman kolidž in univerza Howard ter institucije, ki omogočajo bodočim študentom dodatno izobrazbo in svetovanje pred izbiro kolidža. Trump je prav tako uvedel reformo, ki popravlja krivice v sodnih postopkih, znižal brezposelnost, revščino in delež zločinov temnopoltih na najnižjo točko v zgodovini.

Krog napadanja se nikoli ne zaključi, vendar v teh primerih ne gre za predsednikove napake. Tukaj gre za sovražno delovanje nacionalnih medijev za katerega so se odločili v času njegovega vladanja. V primeru, ko ne najdejo ničesar, pa si to enostavno izmislijo, še poroča New York Post.

Sara Kovač